Dışişleri Bakanı Baerbock Rusya'ya gidiyor

Dışişleri Bakanı Baerbock Rusya'ya gidiyor

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, bir haftalık diplomatik faaliyete rağmen Rusya ile Batı arasındaki gerilimin yüksek kalması nedeniyle önümüzdeki hafta Kiev ve Moskova'ya gidecek.

Annalena Baerbock, Cumhurbaşkanı Volodymyr Zelensky ve Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba ile görüşecek. Alman Dışişleri Bakanlığı'na göre, bir gün sonra Rus mevkidaşı Sergei Lavrov ile Moskova'da bir araya gelecek.

Bir bakanlık sözcüsüne göre, çabaları Rusya, Ukrayna, Fransa ve Almanya arasındaki müzakerelerde ilerleme kaydetmeye odaklanmak.

Almanya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, Baerbock'un Lavrov ile görüşmelerinin gelecekte Avrupa güvenliğinin nasıl şekillendirileceğini de ele alacağını ve böylece "devletlerin birbirleri tarafından tehdit edildiğini hissetmeyeceklerini" söyledi.

ABD ile Rusya arasında, NATO-Rusya Konseyi'nde ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) çerçevesinde, Rus birliklerinin Ukrayna sınırlarına yığılmasının olası bir işgal korkusuna yol açmasının ardından müzakereler yapıldı ancak görüşmeler büyük ölçüde sonuçsuz kaldı.

Artı49 Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT