DİDF: Fransa ve Avusturya’da gerçekleşen dinci-faşist katliamları kınıyoruz!

DİDF: Fransa ve Avusturya’da gerçekleşen dinci-faşist katliamları kınıyoruz!

Fransa ve Avusturya’da gerçekleştirilen dinci-faşist katliamları kınayan Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu, bir açıklama yayımlayarak “Bu katliamı gerçekleştirenlerin insani bir değerinin olması mümkün değildir”dedi.

Fransa ve Avusturya'da sivil halka yönelik katliamların insani bir değere dayanmadığı bir kez daha vurgulandı. Merkezi Köln'de bulunan DİDF, son olaylarla ilgili bir basın açıklaması yayımladı. Yönetimi Kurulu adına yapılan açıklamada İslami değerler adına böyle cinayetler işlenmesinin kesinlikle kabul edilemeyeceği vurgulanarak, şöyle denildi: 

“Geçtiğimiz hafta içerisinde Fransa’da ‘İŞİD’çi olduğu ifade edilen dinci-faşistler tarafından gerçekleşen katliamlara benzer bir saldırı da Avusturya’nın Viyana kentinde gerçekleşti. Viyana’da 4 kişi yaşamını yitirdi, 15 kişi de ağır yaralandı. Fransa’da yaşanan saldırılarda da toplam 4 kişi yaşamını yitirmişti. Yaşamını yitirenleri anıyor, ailelerine başsağlığı diliyoruz. 

Katliamların, ‘İslami değerlere hakaret edildiği’ gerekçesine dayandırılması asla kabul edilemez. Bu katliamı gerçekleştirenlerin insani bir değerinin olması mümkün değildir. İnsanları sadece görüntüleri ve inançları nedeniyle rastgele katleden katilleri lanetliyoruz. Başta Müslüman inancından olan, tüm emekçileri bu katliama karşı seslerini yükseltmeye, birlikte yaşadığımız değişik inançlardan ve milliyetlerden halklarla dayanışmayı, yardımlaşmayı, kardeşliği güçlendirmeye çağırıyoruz.

Yaşanan bu gelişmeler, Avrupa’da yaşayan Müslüman inancından emekçilerin yaşam koşullarını daha da zorlaştıracaktır. Bu katillerin, emekçilerin inançlarını politikalarına malzeme yapması, bunların gerçek yüzlerinin açığa çıkması, ancak bu şekilde gerçekleşebilir. Bu katliama sessiz kalan İslami kuruluşlar, ortamı germeye çalışan, emekçiler ve inançlar arasında düşmanlık tohumu ekmeye çalışanlara hizmet etmiş olacaktır. 

Provokasyonlar ve katliamlar birçok ülkenin hükümetleri tarafından suistimal edilmeye, iç politika malzemesi yapılmaya çalışılmak. Değişik alanlarda devam eden çatışmalarını bu olaylar üzerinden devam ettirmektedir. Macron ve Erdoğan arasında süren tartışmaların olayla sınırlı olmadığı biliniyor. Akdeniz’de, Libya’da süren çıkar kavgaları, bu olayda da sorumsuz açıklamaları, sadece halkların düşman olmasına hizmet etmektedir. 

İKİYÜZLÜ AVRUPA

Avrupa hükümetlerinin, ‘Bu saldırı Avrupa değerlerine karşı bir saldırıdır, Avrupa değerlerini savunacağız’ türünden yapmış oldukları açıklamalar da inandırıcı olmadığı gibi, ikiyüzlüdür. AB hükümetleri Avrupa genelinde gelişen ırkçı-faşist örgütlere karşı ciddi önlemler almadığı gibi, İŞİD gibi örgütlerin gelişimini destekleyen ülkelere silah satmaya, ortak çalışmaya devam etmektedir. Birçok ülke, Avrupa’da örgütlenen İslami gruplara destek vermektedir. 

Avrupa’da gelişen ırkçı gelişmeler, kutuplaşma ve pandemi koşulları değişik uluslardan ve inançlardan emekçilerin yaşam koşullarını daha da kötüleştirdi. Bu dönemde emekçilerin birliğine-beraberliğine zarar verecek her türden girişim, gelecek günleri daha da zorlaştıracaktır. Yaşadığımız ülkelerde, derinleşen işsizliğe, yoksulluğa, ekmeğimizin küçülmesine karşı çıkabilmek, ancak değişik uluslardan emekçilerin birliği ve mücadelesiyle mümkün olabilir. Bunun için Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu olarak tüm emekçileri, sözde din adına gerçekleştirilen bu tür saldırı ve cinayetleri şiddetle kınamaya, hükümetler tarafından körüklenen düşmanlığa karşı, halklar arasında dostluğu ve dayanışmayı güçlendirmeye çağırıyoruz.”

+49-KÖLN

FOTO: Georg Hochmuth /APA/DPA

HABERE YORUM KAT