DHL artık bir Türk’e emanet

DHL artık bir Türk’e emanet

DHL Express Türkiye'nin CEO'su Mustafa Tonguç, DHL Express Almanya'nın CEO'su olarak atandı.

Mustafa Tonguç, 1997 yılında DHL Almanya Operasyonları'nda göreve başladı. Almanya'daki ayrıştırma merkezi ve havaalanında operasyonel alanda görevlerinin yanı sıra müşteri hizmetleri ekibinin yöneticiliğini de üstlendi. 2011 yılında, Express Avrupa organizasyonu genelinde hizmet kalitesini iyileştirmek amacıyla Avrupa Performans ve Projelerden Sorumlu Genel Müdür rolüne geçti. Mustafa Tonguç, 2014 yılında DHL Express Türkiye ekibine katıldı ve önce Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı, ardından Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı görevlerini üstlendi. Tonguç, DHL bünyesinde çalışmaya devam ederek yaklaşık 30 yıldır bu şirkette görev yapıyor. Tonguç, 2021 Mayıs ayından beri DHL Express Türkiye CEO'su olarak görev yapıyor.

Türkiye, Avrupa’da nakit ve kârlılık açısından ilk 10 ülke arasına girdi. 2019 yılında İstanbul Havaalanı’ndaki Gateaway binasının hizmete girmesinde ve buranın yüksek teknolojik bir merkez haline gelmesinde önemli rol üstlenen Tonguç, DHL Express Türkiye’nin dijitalleşme ve sürdürülebilirlik alanındaki çalışmalarına da hız verdi. Anadolu’daki yatırımlarını artıran şirket, Tonguç’un liderliğinde Türkiye’deki hizmet noktası sayısını yaklaşık 20 katına çıkardı.

Mustafa Tonguç’un insanlara ve yeteneğe güçlü bir şekilde odaklanması, Avrupa organizasyonuna geçen birçok meslektaşı için de gelişim fırsatları yarattı. DHL Express Türkiye, DHL Group bünyesinde gerçekleştirilen üst düzey yönetici atamalarıyla dikkat çekiyor. Mustafa Tonguç’un DHL Express Almanya CEO’su olarak atanmasının yanı sıra geçtiğimiz yıl da DHL Express Türkiye CFO’su olan Derya Özer Sağkan, DHL Express Avrupa CFO’luğuna atanmıştı.

DHL 

1969 yılında kurulan DHL, lojistik sektörünün lider global markasıdır. DHL bünyesinde yer alan birimler, ulusal ve uluslararası paket teslimatından e-ticaret gönderi ve taşımacılık çözümlerine, uluslararası ekspres kara, hava ve deniz yolu taşımacılığından endüstriyel tedarik zinciri yönetimine uzanan benzersiz bir lojistik hizmet portföyü sunar. Dünya çapında 220’yi aşkın ülke ve bölgede yaklaşık 395 bin çalışanıyla DHL, müşterilerinin sınırları aşmasına, yeni pazarlara ulaşmasına, işlerini büyütmesine ve gönderilerini sevdiklerine ulaştırmasına yardımcı olur. Teknoloji, yaşam bilimleri, sağlık, mühendislik, üretim & enerji, perakende ve otomotivin de aralarında bulunduğu pek çok büyümekte olan pazar ve sektöre özel çözümleriyle “Dünyanın lojistik şirketi” olarak konumlanan DHL, Deutsche Post DHL Group’un bir parçasıdır. Grup, 2022 yılında 94 milyar euro gelir elde etmiştir. Gerek sürdürülebilir ticaret uygulamaları gerekse topluma ve çevreye karşı duyduğu sorumlulukla, dünyaya pozitif katkı sağlayan Deutsche Post DHL Group, 2050 itibarıyla sıfır emisyon hedefine ulaşmayı amaçlamaktadır. DHL Express, DP DHL Group’un uluslararası ekspres hava taşımacılığı alanında faaliyet gösteren global lider firmasıdır.

1981 yılında kurulan DHL Express Türkiye, geniş müşteri kitlesiyle Türkiye'de hızlı hava taşımacılığı sektörünün lideri konumundadır. İstanbul ve Sabiha Gökçen Havalimanlarından günde toplam 4 uçuş gerçekleştiren DHL Express, İstanbul'un iki yakasından uçak kaldıran tek “Ekspres Hava Taşımacılığı” firmasıdır. DPDHL Group bünyesinde yer alan DHL Express, yakın zamanda 135 milyon Euro yatırımla İstanbul Havalimanı’nda hayata geçirilen yeni Gateway binasında hizmet vermeye başlamıştır.

HABERE YORUM KAT