Devlet hastanesinde jakuzili doğum

Devlet hastanesinde jakuzili doğum

Sayış raporunda, iflas noktasına geldiği belirtilen devlet hastanelerinde, doktorların zorunlu olmadıkça ameliyat yapması yasaklanırken, diğer taraftan jakuzide doğum uygulaması başlatıldı.

SAMSUN  - Türkiye genelinde 9 ildeki 11 devlet hastanesinde normal doğumu teşvik etmesi için suda doğum hizmeti verilmeye başlandı. 

Samsun'da Eğitim ve Araştırma Hastanesine bağlı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde Necla Şener, ilk çocuğunu beş yıldızlı otel konforunda, içinde çift kişilik yatak, bebek beşiği, oturma grubu, jakuzi, özel banyo ve tuvalet, buzdolabı ve televizyon bulunan hastane odasında gerçekleştirdi.

Jakuzi içinde suda ilk bebeğini dünyaya getiren Şener, "Sancılarım artmaya başlayınca, beni jakuziye aldılar. Sancılarım azalmaya başladı. Daha sonra çok kolay bir doğum gerçekleşti. Tabii ki bunun için 4 hafta boyunca gebelik ve bebek gelişimi eğitimi aldık. Doktorumun tavsiyesi ile suda doğum yaptım, daha az sancı, daha az ağrı hissettim, tüm anne adaylarına tavsiye ederim." dedi.

Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Vekili Uzman Dr. Eda Türe ise suda doğumun normal doğumu kolaylaştırmak ve normal doğuma karşı motivasyonu artırmak için yapıldığını söyledi.

Suda doğum yapmak isteyen anne adayı sayısının sürekli artış gösterdiğini vurgulayan Türe, "Necla Hanım bizim suda doğum yapan 11'inci hastamız. Suda doğumu doktorlarımızın tavsiyesi ve ebelerimiz eşliğinde yapıyoruz. Doğum öncesi ve sonrasında ağrıyı azaltan ve doğumu kolaylaştıran bir işlem." ifadelerini kullandı.

jakuzi.jpg

"Odalar 5 yıldızlı otel konforunda"

Sağlık İl Müdürü Muhammet Ali Oruç ise sezaryen doğumu azaltmak için devlet hastanesinde 5 yıldızlı otel konforunda odalar oluşturduklarını belirtti.

İçinde hastanın ve bebeğin her türlü ihtiyacının bulunduğu odada suda doğum yapan hastaların büyük memnuniyet duyduğunu dile getiren Oruç, "Tamamen ücretsiz suda doğum yapılıyor. Kesinlikle enfeksiyon riski bulunmuyor. Doğum öncesi ve doğum sonrası jakuziden kültür alınıyor ve enfeksiyon olmadığı tespit edildikten sonra doğum gerçekleşiyor." diye konuştu.

Hastanelerde kağıt yok, rapor basılamıyor

Döviz kuru ve ekonomide yaşanan kriz her sahaya yansıyor. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi büro camlarına ‘kağıt yokluğu nedeniyle raporlar basılamıyor’yazdı. Konuyu gündeme taşıyan CHP İzmir Millevekili Atila Sertel, “Kağıt yokluğu nedeniyle hastanelerde hastaya rapor veremiyorsunuz, Mecliste güzelim kırmızı halıları turkuaz halılar ile değiştiriyorsunuz” diye konuştu.

kagit.jpg

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’de kağıt olmaması nedeniyle hastaların raporlarının basılmadığını söyledi. 1 Ekim’de açılacak olan TBMM’nin halılarının değiştiğini söyleyen Sertel, “Nerde tasarruf tedbirleri? Neden halılar değişiyor?” diye sordu.

Üniversite hastaneleri iflas noktasında

Sayıştay tarafından Türkiye'deki devlet üniversitelerinin 2017 yılına ilişkin denetim raporu yayımlandı. Raporda, üniversite hastanelerine yönelik "iflas noktası" ve "mevcut yapılarını devam ettirmeleri mali olarak imkansız" tespitleri yer aldı.

"Zorunlu ve hayati olmadıkça ameliyat yapmayın" uyarısı yapılmıştı

Gazi Üniversitesi Hastanesinde doktorlara Başhekim Prof. Dr. Ahmet Demircan'ın imzasıyla bir metin gönderilmişti.

Bu metinde "Sağlık hizmetinin sunumuna devam edilebilmesi, sağlık hizmetlerinin bekletilemez ve aksatılamaz, insan sağlığı ve yaşamı ihmal edilemez özelliği nedeniyle ameliyatlarda işlemlerde kullanılacak malzemelerin satın alma süresinin hızlandırılması amacıyla yapılacak ameliyat işleminin zorunluluğu ve hayati önem arz edip etmediğine ilişkin gerekçeli raporun satın alma işlemlerinin altına eklenmesi gerekmektedir" ifadeleri kullanıldı.

gazi.jpg

HABERE YORUM KAT