Depresyonla baş etmek artık daha kolay, AOK Hessen'den ücretsiz Moodgym hizmeti

Depresyonla baş etmek artık daha kolay, AOK Hessen'den ücretsiz Moodgym hizmeti

AOK Hessen ruhsal sıkıntılarla uğraşanlar için önemli bir adım attı. Moodgym ile artık ruhsal sorunların tedavisi çok daha kolay...

Hastalık, fiziksel sıkıntılar, ekonomik sıkıntılar gibi problemlerin insan ruhunda yarattığı hasarı tedavi etmek için önemli bir adım atan AOK bu sıkıntıları Moodgym ile aşılmasını hedeflemekte. 


Ruhsal sıkıntılarla başa çıkabilmek için sizler de AOK Hessen’in Moodgym (kendi kendine yardım) programından istifade edebilirsiniz. 

Depresyonla başa çıkabilmek için bir psikologdan yardım alan herkes aynı zamanda online destek için etkisi kanıtlanmış olan Moodgym’den de yararlanabilir. 

MOODGYM NASIL UYGULANIR? 

Moodgym daha güçlü bir ruh sağlığı için AOK’un sizlere sunduğu ücretsiz destek modelidir. Bu yolla yapılan egzersizler sizleri sağlıksız düşünce kalıplarını tanımaya ve onları yenileriyle değiştirme becerisini sizlere kazandırma odaklıdır. Programın amacı depresif belirtileri azaltmak ve depresyonu önlemektir. 

LEİPZİG ÜNİVERSİTESİ DOĞRULADI

Moodgym sistemi dünya çapında etkisi ispatlanmış ve en yaygın online kendi kendine tedavi yöntemidir. Programın geçerliliği Almanya’nın Leipzig Üniversitesi tarafından yapılan çalışmalarla doğrulanmıştır.

Program Avustralyalı araştırmacılar tarafından geliştirilmiş olup ardından Leipzig Üniversitesi Sosyal Tıp, Mesleki Tıp ve Halk Sağlığı Enstitüsü'nden bir uzman ekibi tarafından onaylandı. Daha sonra ise AOK’un desteği ile program Almanca’ya çevrildi. 

ÖNEMLİ UYARI

Moodgym sadece tıbbi tedavinin tamamlanmasına yardımcı olur. Moodgym, depresif semptomların önlenmesi ve hafifletilmesi için etkili bir programdır. Eğitim, bir tedaviyi faydalı bir şekilde tamamlayabilir veya psikoterapinin başlangıcına kadar olan bekleme süresini kısaltabilir. Ancak lütfen unutmayın: Moodgym, tıbbi tedavi veya ilaç tedavisinin yerini almaz. Programa katılmak isteyip istemediğinizi doktorunuza veya psikoterapistinize bildirin

Programın gözlemlenen faydaları: 


Kısa süreli ve uzun süreli medikal tedaviye ek olarak moodgym kullanan hastalarda depresif belirtiler daha güçlü bir şekilde geriler.
 
Moodgym programına katılanların, diğerlerinden daha fazla depresyon semptomlarından kurtulma olasılığı daha yüksektir.

Moodgym kullanıcıları için yaşam kalitesi ve hastalıkla başa çıkma yeteneği, altı aydan sonra büyük ölçüde iyileşir.

Sizin sağlığınıza ve size değer ve önem veriyoruz. 

Online sayfamıza ulaşım: aok.de/hessen(moodgym

Bu sayfa üzerinde teknik ve program bilgilerine ulaşabilirsiniz.

Direk programa ulaşım için: www.moodgym.de


 

HABERE YORUM KAT