Deprem sonrası gelen yağma ve çocuk kaçırma ihbarları ortalığı karıştırdı... 'VUR EMRİ' gelecek mi?

Deprem sonrası gelen yağma ve çocuk kaçırma ihbarları ortalığı karıştırdı... 'VUR EMRİ' gelecek mi?

Türkiye’ye depremden sonra gelen yağmacı haberleriyle sarsıldı. Sosyal medya kullanıcıları “1999 yılında olduğu gibi ‘vur emri’ gelecek mi?” sorusunun cevabını aradı.

Türkiye, 6 Şubat 2023'de şimdiye kadar görülmüş en büyük depremlerden birine şahit oldu. Kahramanmaraş merkezli depremden ülkenin 10 ili etkilendi. Şu ana kadar yaklaşık 4 bin can kaybının yaşandığı depremde ölü sayısı yükselmeye devam ediyor.

Öte yandan sosyal medya deprem bölgesinde gerçekleştiği iddia edilen insanlık suçlarıyla sarsıldı. Bazı şehirlerden gelen yağma ve çocuk kaçırma haberleri 1999 depremini hatırlattı. Sosyal medya kullanıcıları, yağma haberleri karşısında “Asıl deprem, depremin ardından gerçekleşiyor. 1999’un ardından çocuk kaçıran yağmacılar hakkında kaç tane belgesel çıkmıştı”, “Gölcük depreminde Türkiye’ye mülteci akınının henüz başlamadığı hesaba katılmalı” gibi yorumlarda bulundu.  

Özdağ ‘vur emri’ istedi

Twitter’ı etkin bir şekilde kullanan Türk siyasetçilerden biri Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, deprem bölgesinde yağma yapıldığını öne sürerek ‘vur emri’ çıkarılmasını istedi. Özdağ’ın bu paylaşımını Cumhuriyet gazetesi yazarı Mine Kırıkkanat, "Doğru söylüyor, 99’da vur emri verildi. Yağma başladı afet bölgesinde” diyerek destekledi.

Bakan Soylu'dan yağma iddialarına yanıt: "Büyütmeye gerek yok"

Yağma iddialarından sonra Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan açıklama geldi. Bazı olaylar yaşandığını onaylayan soylu, "Bütün arkadaşlarımızla sahadayız. İçişleri Bakanı olarak söylüyorum, bazı yerlerde yağma haberleri söz konusu. Bir iki münferit küçük olay var. Türkiye'de böyle bir şey söz konusu değildir. Bütün bunları büyütmek, yani bir yönetilemezlik duygusu ortaya koymak bize karşı değil vatandaşımıza karşı yapılabilecek önemli bir yanlıştır." açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT