DENK’te yönetim ve siyaset değişikliği: Siyasi lideri Farid Azarkan, genel başkanı Ejder Köse oldu

DENK’te yönetim ve siyaset değişikliği: Siyasi lideri Farid Azarkan, genel başkanı Ejder Köse oldu

Hollandalı Türklerin kurduğu ve özellikle göçmenlere hitap eden DENK partisinin kongresinde hukukçu Ejder Köse genel başkan olurken, Farid Azarkan partinin siyasi lideri seçildi.  Azarkan kadınlara seslenerek “Yönetime girin!” çağrısı yaptı. 

Amsterdam’da gerçekleşen kongrede nisan 2016’da Faslı Hollandalılar Birliği’nin başkanı Farid Azarkan partiye katılarak 2017’deki genel seçimlere milletvekili aday olacağını duyurmuştu. Mart ayından bu yana DENK Partisi’nin Temsilciler Meclisi Başkanlığı’nı yürüten Azarkan, yönetim kurulu tarafından aday gösterildi. 

denk-partisi-kongre-amsterdam.jpg

DAKİKALARCA AYAKTA ALKIŞLANDI

“www.esrefkerkuklu.com” haber portalına göre partinin siyasi lideri olan Azarkan, “Hollanda’nın daha adil ve eşit yurttaşlık hakkını sağlamak için olanca gücümle çalışacağıma söz veriyorum. DENK artık esas konuya odaklanmalı ve her şeyi protesto eden bir protesto partisi olmamalı. Parti, yapıcı ve birlikte yönetebilir olmalı. Şu anda temsilciler meclisinde üç sandalyeye sahibiz ve bu dört yıl önceki milletvekili sayımızdı. Şu an biz dört yıl ilerdeyiz ve önümüzdeki mart ayında yapılacak genel seçimlerde en az altı sandalye elde edecek güce sahibiz” dedi.

image.png

Partinin siyasi lideri olan Farid Azarkan, “Hollanda’nın daha adil ve eşit yurttaşlık hakkını sağlamak için olanca gücümle çalışacağıma söz veriyorum" dedi

TUNAHAN KUZU’YA “GİTME KAL“ DİYE SESLENDİ

Parti Lideri Farid Azarkan, gazeteci Eşref Kerküklü’ye yaptığı açıklamada, milletvekili Tunahan Kuzu’nun DENK partisinden ayrılmaması için çağrı yaptı. Azarkan, “Kuzu’nun ayrılması DENK partisi için büyük kayıp olur. Bu nedenle partide kalması çağrısını yapıyorum, ama en nihayetinde kendi kararı” diye konuştu. DENK partisi milletvekili Tunahan Kuzu, 21 Mart’ta yaptığı açıklamada partiden ayrılacağını ve siyaseti bırakacağını bildirmişti.

KADINLARA “YÖNETİME GİRİN” ÇAĞRISI

DENK partisinin siyasetinde değişiklik olacağını ve eskiye göre daha kapsamlı bir yöntem belirleyeceğini bildiren Azarkan, “Üç çok iyi yönetim kurulu seçtik. Kadın yöneticilerin de olmasını istiyoruz. Buradan da kadın arkadaşlara sesleniyoruz: Üye olun, DENK partisinde yönetime girin!” dedi.

Kongrede 86 oy kullanıldı. Hollanda Türk Hukukçular Birliği Başkanı, ülkenin başarılı Türk kökenli avukatlarından Ejder Köse 7 hayır oyuna karşı 77 evet oyu ile DENK Partisi Başkanı seçildi. Gökhan Çoban 10 hayır oyuna karşı 76 evet oyu, Fazlı Kafa ise 12 hayır oyuna karşı 71 evet oyu alarak genel kurul üyeliklerine seçildiler.

DENK PARTİSİ HAKKINDA

Hollanda’da,  9 Şubat 2015 tarihinde kurulan partinin lideri Tunahan Kuzu, başkanı Selçuk Öztürk’tü. Parti, 15 Mart 2017 tarihinde Hollanda’da parlamento seçimlerinde Hollanda meclisinde 3 sandalye kazandı. Hollanda’nın İşçi Partisinden milletvekili olan Tunahan Kuzu ve Selçuk Öztürk, partinin entegrasyon politikasına güvenoyu vermedikleri için, İşçi Partisi’nden 14 Kasım 2014’te ihraç edildi. Ertesi gün basına karşı, ülkedeki siyasetin gittikçe sertleşmesi ve sağa kaymasına karşı yeni bir siyasi hareket kuracaklarını söylediler. Kasım 2015’te eski Hollanda güzeli Tatjana Maul parti sözcüsü ilân edildi. Partinin ismi, Hollandaca “Düşün!” anlamına gelen DENK konuldu.Mayıs 2016’da ise radyo sunucusu Sylvana Simons da partiye katılarak 2017’deki genel seçimlerde milletvekili adayı olacağını duyurdu. Fakat 2016’nın aralık ayında partiden ayrılıp kendi partisini kurdu.

Ekim 2016’da Alkmaar Belediye Meclisi üyesi Muhammed Keskin, İşçi Partisi’nden ayrılarak DENK’e katıldığını duyurdu. Böylece partinin ilk Belediye Meclisi üyesi oldu. Veenendaal Meclisi’nde Demokratlar 66 üyesi olan Gökhan Çoban Kasım 2016’da partiye geçti. Haziran 2017’de Rotermond Belediye Meclisi üyesi Selami Coşkun İşçi Partisi’nden ayrılarak DENK’e katıldığını duyurdu. 21 Mart 2018 Belediye Seçimlerinde DENK partisi 13 belediye meclisinde 24 vekil kazandı.

Son parti kongresinde, yani Eylül 2020’de partinin siyasi lideri Farid Azarkan, genel başkanı ise Ejder Köse oldu

+49 - AMSTERDAM

KAYNAK: www.esrefkerkuklu.com

 

HABERE YORUM KAT