'Deniz Yücel'e Papa bile yardım edemez'

'Deniz Yücel'e Papa bile yardım edemez'
Türkiye'nin Vatikan Büyükelçisi Mehmet Paçacı, tutuklu gazeteci Deniz Yücel'e Papa'nın bile yardım edemeyeceğini söyledi.

ROMA - Türkiye'nin Vatikan Büyükelçisi Mehmet Paçacı, Roma'da bulunan Katolik Haber Ajansı'na açıklamalarda bulundu. Türkiye'de bağımsız ve özgür bir yargının olduğunu ileri süren Paçacı, "Bir kişinin suçlu olup olmadığına, hukukun kendi kuralları ve eldeki kanıtlar çerçevesinde karar verilir. Buna kimse müdahalede bulunamaz" dedi.

Paçacı, Türkiye'de tutuklu bulunan Die Welt gazetesi temsilcisi Deniz Yücel için Papa'nın af çağrısının da işe yaramayacağını belirtti. Büyükelçi Paçacı, idam cezasını halkın istediğini iddia ederek, Erdoğan'ın yalnızca halkın taleplerini dile getirdiğini savundu.