Demiryolları-polis el ele: Maske takmayanlar trenden atılacak

Demiryolları-polis el ele: Maske takmayanlar trenden atılacak

Salgın tedbirleri çerçevesinde trende maske takma kuralını ihlal edenlere kötü haber. Alman Demiryolları  Müdürü Richard Lutz “Kuralı ihlal etmekte ısrarcı olanları gerekirse polis çağırarak trenden attırabiliriz” dedi. 

Tren yolculuğu esnasında maske takmayı reddenlere karşı Alman Demiryolları ve federal polis birlikte hareket ediyor.

Almanya’nın önde gelen haber kanallarından ntv’de yer alan habere göre, Alman Demiryolları Müdürü Richard Lutz, “Trenlerde görev yapan meslektaşlarımıza net bir şekilde verilen talimatlar var. Yolcu maske takmama konusunda ısrar ederse sorunu çözmek için federal polisle birlikte hareket edeceğiz.  Ancak bu seçenek istisna olarak kalmalı. Yolcuları maske takmaları gerektiği konusunda uyarmamız genellikle işe yarıyor” dedi. Lutz maske takmama konusunda ısrar edenlerin sayısının çok düşük olduğunu belirterek “Yolcular sadece kendilerini korumak için değil başkalarını da korumak için dayanışma göstereceğine inanıyoruz” diye konuştu. 

Son günlerde demiryolları maske takma kuralları konusunda yeterince sıkı davranılmadığı yönünde eleştirilere  maruz kalıyordu. Lutz eleştirilere işaret ederek “Maske takmak  zorunlu. Bu kuralı da destekliyoruz” dedi. 

Öte yandan korona salgını dolayısıyla trenle yolculuk yapanların sayısında yüzde 43'lük bir azalma gözlendiği bildirildi. 

+49 – BERLİN

FOTO: dpa

 

HABERE YORUM KAT