Demet Akalın isyan etti: "Almanya'yı örnek alın"
Okulların 12 Eylül'de açılmasıyla vatandaşın kırtasiye alışverişi başladı. Birçok kişi artan kitap fiyatları karşısında isyan etti.
Fahiş fiyatlara bir tepki de şarkıcı Demet Akalın'dan geldi. Bir çocuk annesi Akalın Milli Eğitim Bakanlığı'na seslendi.
Sosyal medya hesabında paylaşım yapan Akalın, MEB'i etiketleyerek "Okullarda kullanılmış kitap kısmına geçilsin acil! Geçen sene 3 bin olan kitaplar bu sene 10 bin! İnsanlar nasıl ödeyip alacak vallahi günahtır! Almanya'yı örnek alın bir önceki senenin kitapları kiralanıyor. Lütfen" yazdı.
Okullarda kullanılmış kitap kısmına geçilsin acil!!! Gecen sene 3 bin olan kitaplar bu sene 10 bin!!! İnsanlar nasıl ödeyip alıcak vallahi günahtır!! @MilliEgitimBak Almanyayı örnek alın bi önceki senenin kirapları kitalanıo!! Lutfen!
— Demet Akalin (@DemetAkalin) September 15, 2022