Delta varyantı Bundestag'ı karıştırdı! Ülkeden çıkana 'kısıtlama kavgası'

Delta varyantı Bundestag'ı karıştırdı! Ülkeden çıkana 'kısıtlama kavgası'

Federal ve Eyalet Hükümetleri yurtdışı seyahatleri için yeni düzenlemeler konusunda anlaşmaya varamıyor.

Almanya'ya dönen tatilciler için daha katı korona kuralları hala konuşuluyor. Federal hükümet ve eyaletler arasında konuyla ilgili henüz bir anlaşmaya varılamadı ancak bazı eyalet temsilcileri konu hakkında daha katı önlemler alınması konusunda ısrarcı.

Almanya Başbakanlık Dairesi Başkanı Helge Braun Delta varyantının korkutucu bir düzeye ulaşmaya başlaması sebebiyle daha katı koronavirüs kısıtlamalarının olması gerektiği görüşünü savunurken SPD sağlık uzmanı Karl Lauterbach seçim kampanyasında olunan bu dönemde vatandaşlara bu konu hakkında kimsenin olumsuz bir açıklama yapmak istemeyeceği görüşünü savundu.

Federal Hükümet ve eyaletlerde bu konuda talepler olmasına rağmen, Almanya'ya dönüşlerde uygulanacak daha kapsamlı kısıtlamalar üzerinde anlaşamadılar.

Sağlık Bakanı Jens Spahn yaptığı açıklamada "Yurt dışından ülkeye gelirken herkes uçağa binmeden önce negatif bir test sonucu göstermek zorunda. Riskli bölgeden gelen her kişi en az on gün karantinada kalmalıdır." ifadelerini kullandı.

Mecklenburg-Vorpommern Eyaleti’nin Başbakanı Manuela Schwesig geçen yaz yapılan hataların tekrar etmemesi konusunda uyardı. 2020 yaz başında enfeksiyon sayılarının düşük olmasına rağmen tatilde riskli bölgelerden dönenler sebebiyle vaka sayılarının artış gösterdiğini hatırlattı.

Sol Parti'den Jan Korte , "Geçen yıl tatil dönüşünde yaşananlarla tekrardan karşı karşıya kalmamak için  Angela Merkel, derhal bir Delta acil durum planı sunmalı, yurtdışından dönenler için yeni düzenlemeler bu hafta yapılmalıdır'' açıklamasında bulundu.

Artı49 Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT