Delta varyantı Almanya'yı ele geçirdi

Delta varyantı Almanya'yı ele geçirdi

Dünya genelinde hızla yayılan koronavirüsün Delta varyantı Almanya'da da baskın varyant haline geldi. Vakaların yarıdan fazlasının kaynağı Delta. Uzmanlar halktan dikkatli olmalarını istedi.


Daha kolay ve hızlı bulaştığı belirtilen koronavirüsün Delta varyantı, Almanya'yı da etkisi altına aldı. Robert Koch Enstitüsü'nden (RKI) Çarşamba gecesi yapılan açıklamaya göre, 21-27 Haziran tarihleri arasında tespit edilen tüm koronavirüs vakalarının kaynağı yüzde 59 oranıyla Delta varyantı.

Enstitüden yapılan açıklamada, Delta varyantının yayılma hızının bir haftada neredeyse iki kat arttığına işaret edilerek, PCR testi sonuçlarına göre yeni korona enfeksiyonlarının yaklaşık üçte ikisinin Delta varyantı (B. 1.617.2) kaynaklı olduğuna işaret edildi. Enfeksiyonların üçte birinin ise geçen kış Almanya'da etkili olan Alfa mutantı kaynaklı olduğu belirtildi. Alfa mutantının genel korona vakalarındaki payı Mayıs ayı sonunda yüzde 91 olarak tespit edilmişken, Haziran ayı sonunda bu oranın yüzde 33'e gerilediği belirlendi. RKI, diğer virüs varyantlarının ise Almanya'da etkili olmadığını kaydetti.

Delta varyantının yayılmasının önüne geçebilmek için önlemleri aksatmamak gerektiğini belirten Alman İmmünoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Christine Falk, testlere devam edilmesi ve maske kullanımı gibi kurallara mutlaka uyulması tavsiyesinde bulundu. Falk, önlem alınmazsa yeni mutantın daha hızlı bir şekilde yayılacağını kaydetti.

HABERİN TAMAMINI DW TÜRKÇE 'den okuyabilirsiniz

HABERE YORUM KAT