Darmstadt taraftarları Bundesliga’yı böyle kutladı

Darmstadt taraftarları Bundesliga’yı böyle kutladı

Almanya’da Bundesliga 2’de Darmstadt 98, evinde konuk ettiği Magdeburg’u tek golle yenerek ligin sona ermesine bir hafta kala Bundesliga’ya yükseldi

2. Bundesliga'dan Bundesliga'ya yükselen ilk takım belli oldu. Ligin başından beri başarılı bir performans sergileyen Hessen eyaleti takımlarından Darmstadt 98 ligin 33. haftasında, evinde ağırladığı Magdeburg'u 1-0 yenerek ligin bitimine bir hafta kala bir üst lig olan Bundesliga’ya çıkmayı garantiledi.

TEK GOLLE BUNDESLİGA’YA 

Darmstadt'a üst ligin vizesini getiren altın golü 36. dakikada Phillip Tietz attı. Darmstadt 1-0’lık galibiyetiyle ligde 67 puana yükselirken, konuk ekip Magdeburg ise 40 puanda kalarak ligde 11. sıraya yerleşti. Darmstadt, ligin son haftasında ise Greuther Fürth ile karşı karşıya gelecek. 

manset-taslak-ayrintilar-yorumda-3-38.jpg

DARMSTADT’TA TARAFTARLARIN COŞKUSU 

Maçın bitiş düdüğüyle birlikte Darmstadt98 taraftarları büyük bir sevinç halinde sahaya atladı. Futbolcularla birlikte Bundesliga’ya çıkmanın sevincini kutlayan taraftarlar, maçın ardından Darmstadt şehir merkezine inerek kutlamalara devam etti. Darmstadt Markplatz alanında toplanan binlerce taraftar, havai fişek ve konfeti patlatarak renkli görüntüler oluşturdu. Taraftarlar gecenin geç saatlerine kadar Darmstadt sokaklarında Bundesliga’ya yükselmenin tadını çıkarttı.

Haber: Mehmet Emin Uyar

HABERE YORUM KAT