'Daha serin daireler neden daha sağlıklıdır?' haberine Almanya'da tepki yağdı!

'Daha serin daireler neden daha sağlıklıdır?' haberine Almanya'da tepki yağdı!

Rusya-Ukrayna savaşı sebebiyle "gaz krizinin" ortasında olan Almanya'da 'Daha serin daireler neden daha sağlıklıdır?' haberi tepki topladı.

Rusya-Ukrayna savaşının Almanya üzerinde etkileri devam ediyor. Birçok ürüne zam gelirken enerjide de fiyat artışları sürüyor

Rusya'nın Almanya'ya doğalgaz akışını tamamen kesmesi ihtimali üzerine hükümet birtakım önlem planlarını devreye soktu.

Vatandaşlar artan fiyatlardan şikayetçiyken Alman basınında yer alan 'Daha serin daireler neden daha sağlıklıdır?' haberi tepki topladı.

Haberde '' Federal Çevre Ajansı (UBA) uzun zamandır Almanlara iç mekan sıcaklıklarını daha soğuk tutmalarını tavsiye ediyor : UBA'ya göre "Yaşam alanındaki oda sıcaklığı 20 santigrat dereceden fazla olmamalıdır". UBA, mutfakta 18 dereceyi ve yatak odasında 17 dereceyi önerir, ancak "Her durumda, bireysel konfor sıcaklığı belirleyicidir."

Zürih'teki Gastroenteroloji ve Hepatoloji Merkezi'nde dahiliye uzmanı olan Prof. Stephan Vavricka  yaptığı açıklamada ,"Aslında her gün soğuktan titresek sağlıklı olurdu çünkü yağ dokusunu parçalıyor." dedi.

İç hastalıkları uzmanı ve Bavyera Spor Hekimleri Derneği Başkan Yardımcısı Leonard Fraunberger'in , vücudun en iyi atletik performansı için en uygun dış sıcaklık 20 derecenin altında olduğunu söyledi. Hava soğuk olduğunda, ekstremitelere giden kan damarları daralır ve vücut daha az ısı yayar. "Öte yandan, süreçler artık 30 derecenin üzerindeki sıcaklıklarda optimum şekilde çalışmıyor." ifadelerini kullandı.

Fraunberger ve Vavricka, genellikle daha sıcak havaları daha hoş bulmamızın öncelikle bir alışkanlık meselesi olduğuna inanıyor. ''  ifadeleri yer alıyor.

Habere vatandaşlar sosyal medya hesaplarından tepki gösterdi bazısı '' Duş almamak cildinize iyi gelir, neden tuvaletin sifonunu günde bir defa çekmelisiniz... neden arabanızı itebilirsiniz'' gibi ironik bir dille haberi eleştirdi.

 

HABERE YORUM KAT