D vitamini: İngiltere’de koronavirüsle mücadelede halka ücretsiz dağıtılacak

D vitamini: İngiltere’de koronavirüsle mücadelede halka ücretsiz dağıtılacak

İngiltere’de koronavirüsle mücadele kapsamında savunmasız ve hassas gruptaki 2.5 milyon kişiye ocak ayından itibaren ücretsiz bir şekilde D vitamini gönderileceği bildirildi.

İngiltere’de korona virüsle mücadeleye karşı yürütülen mücadele kapsamında hükümet, savunmasız ve hassas gruptaki 2.5 milyon kişiye ücretsiz D vitamini dağıtacak. Vitaminler, ocak ayından itibaren 4 ay yetecek şekilde verilecek. 

İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, “İngiliz halkının virüsü kontrol altına almak için hep evde kaldığı göz önüne alınarak bu yıl D vitamini eksikliği yaşanıyor olabilir. Bakanlık harekete geçerek ihtiyacı olan hassas kişilere ücretsiz D vitamini sağlamaya çalışacak” dedi. 

İngiltere Halk Sağlığı Kurumu da kemiklerin, dişlerin ve kasların sağlıklı kalması için D vitaminin önemini vurgulayarak yaşlıların ve hassas bünyeye sahip olanların ekim ve mart ayları arasında her gün 10 mikrogram D vitamini almalarını tavsiye etti.

Öte yandan İngiltere Ulusal Sağlık Hizmeti (NHS) daha önce yayınladığı raporlarda koronavirüs riskini azaltmak için D vitamininin önemli olduğunu açıklamıştı.

+49 – LONDRA

FOTO: A.A.

HABERE YORUM KAT