Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İtalya Başbakanı hakkında bir açıklama daha: Densiz, terbiyesiz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İtalya Başbakanı hakkında bir açıklama daha: Densiz, terbiyesiz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İtalya Başbakanı Mario Draghi'nin kendisine 'diktatör' demesiyle ilgili bir soruya yanıt verirken, "İtalya Başkanının yapmış olduğu açıklama tam bir densizliktir, tam bir terbiyesizliktir" dedi.

 

Twitter hesabından “Kütüphane Söyleşileri” ismiyle gençlerin sorularına verdiği yanıtları paylaşan Erdoğan, bir öğrencinin 'İtalya Başkanı size 'diktatör' dedi. Siz bu tarz üslupta kelimeler kullanıldığında neler hissediyorsunuz" sorusuna verdiği yanıtı paylaştı. 

Erdoğan, soruya verdiği yanıtta, "İtalya Başkanının yapmış olduğu açıklama tam bir densizliktir, tam bir terbiyesizliktir. Türkiye-İtalya ilişkilerinin tam iyi bir noktaya geleceğini umduğumuz bir dönemde Draghi denen adam bu açıklamayı yapmak suretiyle aramızdaki münasebetlere maalesef baltayı vurmuştur. Zaten sen atanarak oraya gelmiş birisin seçimle gelmiş birisi değilsin. Tayip Erdoğan'a bir kere böyle bir ifadeyi kullanabilmen için her şeyden önce senin tarihinden haberinin olması lazım. Ama gördük ki haberin yok. Biz milletimizden aldığımız güçle milletimizin bize vermiş olduğu o irade teslimiyetiyle milletimize hizmete devam edeceğiz. Onun için de İtalya Başbakanı'nın bu ifadeyi kullanıp kullanmaması bunları hiç kafanıza takmayın biz işimize bakalım"

HABERE YORUM KAT