Cuma günü Almanya'da şiddetli fırtına bekleniyor

Cuma günü Almanya'da şiddetli fırtına bekleniyor

Cuma gününden başlayarak hafta sonu için Almanya’nın önce Batısında ardından ortasında şiddetli gök gürültüsü, fırtına ve dolu bekleniyor.

Almanya'nın batısı ve kuzeybatısı perşembe günü şiddetli gök gürültülü sağanak yağışlara hazırlıklı olmalı. Alman Hava Servisi (DWD) tarafından bildirildiği üzere, derin "Dorchen" öğleden sonra saatte 120 kilometreye kadar şiddetli yağmur ve şiddetli rüzgar getirebilir. Dolu yağması da öngörülüyor. 

Cuma günü gök gürültülü sağanak yağış
Akşam saatlerine doğru gök gürültülü fırtına doğuya doğru hareket edecek. Ancak meteorologlara göre, cuma günü öğleden sonra daha güçlü yağış gelebilir. 
Saatte metrekareye 40 litreyi aşan şiddetli yağmurların yanı sıra fırtına ve kasırgalar bekleniyor. Dou yağması durumunda boyutlarının beş santimetreye kadar ulaşabileceği öngörülüyor. DWD'ye göre, hortum olma ihtimali de var. 

Hafta sonu havalar yavaş yavaş sakinleşecek. Sağanak ve gök gürültülü fırtınalar daha sonra Alplerin kenarına doğru çekilecek. Meteoroloji uzmanlarına göre, Almanya'nın güneyinde 34 dereceye çıkması beklenen sıcaklıklar mayıs ayı için olağandışı değil. 

Haber: Tuğba Ünal
Fotoğraf: PublicDomainPicturesPixabay

HABERE YORUM KAT