Covid-19 belirtisi göstermeyenlerin bulaştırma derecesi bilinmiyor

Covid-19 belirtisi göstermeyenlerin bulaştırma derecesi bilinmiyor

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, yeni tip koronavirüs (Covid-19) taşıdığı halde hastalık belirtisi göstermeyen "asemptomatik" hastalardan virüs bulaşıp bulaşmadığının araştırıldığını söyledi.

DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus, kurumun Cenevre'deki merkezinde, video konferans yoluyla basın toplantısı düzenledi ve burada DSÖ'ye yönelik eleştirilere üstü kapalı yanıtlar verdi. Ghebreyesus, Covid-19'un yeni bir virüs olduğunu belirterek, “Çok şey öğrendik ancak hâlâ bilmediğimiz çok şey var” dedi.

Ghebreyesus, her hafta üye ülkeler ve medya kuruluşlarıyla doğrudan görüştüklerini, Covid-19'a ilişkin son bilimsel kanıtlar ve salgının geçirdiği evrime ilişkin dünya kamuoyunu bilgilendirmeye devam ettiklerini belirtti. 

Covid-19 taşıdığı halde hastalık belirtisi göstermeyen “asemptomatik” hastalardan virüsün bulaşıp bulaşmadığına ilişkin tartışmalara da değinen Ghebreyesus, “Şubat ayı başından beri, asemptomatik kişilerin Covid-19 bulaştırabileceklerini söyledik, ancak asemptomatik bulaşmanın derecesini belirlemek için daha fazla araştırmaya ihtiyacımız var. Bu araştırma halen devam ediyor” diye konuştu.

DSÖ'nün Covid-19'a karşı mücadele ekibi lideri Maria Van Kerkhove, Cenevre'de dün yaptığı açıklamada, elde ettikleri verilere göre, Covid-19'un asemptomatik birinden başka birine bulaşmasının çok nadir olduğunu ifade etmişti.

+49 – CENEVRE

HABERE YORUM KAT