Colin Kazım Richards ırkçı zorbalığa maruz kaldı

Colin Kazım Richards ırkçı zorbalığa maruz kaldı

İngilterde Championship'te Cuma günü oynanan ve 1-1 beraber biten derby maçı sonrası, Derby forması giyen milli futbolcu Colin Kazım Richards, sosyal medya üzerinde ırkçı saldırılara maruz kaldı.

İngiltere'nin önemli rekabetleri arasında gösterilen ve 1-1 beraberlikle sona eren Derby County - Nottingham Forest maçı sonrası Colin Kazım'a sosyal medya üzerinden hem siyahi hem de Türk olduğu için ırkçı saldırılarda bulunuldu.

Star'da yer alan habere göre, deneyimli futbolcuya zenci ve Pakistanlıları aşağılamak için kullanılan "Paki" ifadeleri kullanıldı. Yaşanan ırkçı saldırı, İngiltere'de büyük bir tartışma yarattı.

PEK ÇOK DESTEK MESAJI GELDİ

Colin Kazım'ın durumdan çok etkilenen çocuklarının "neden" diye sorması ve bu durumu açıklayamamasından dolayı son derece üzgün olduğu gelen haberler arasında.

Yaşananların ardından başta Derby Kulubü ve takım arkadaşları olmak üzere tecrübeli futbolcuya pek çok destek mesajları geldi.

DERBY COUNTY: "TİKSİNİYORUZ"

Derby County Futbol Kulübü, "Oyuncularımızdan Colin Kazım'ın sosyal medya aracılığıyla ırkçı olarak istismara uğradığını öğrenmiş olmaktan tiksiniyoruz." açıklaması yayımladı.

Kaynak: AKŞAM

FOTO: AKŞAM

HABERE YORUM KAT