Çocuklarıyla yüksek insidans bölgelerinden dönenler buna dikkat! Para cezası var...

Çocuklarıyla yüksek insidans bölgelerinden dönenler buna dikkat! Para cezası var...

Çocuklarla seyahat eden herkes, tatil beldesinde insidans oranına dikkat etmelidir. Aksi takdirde, karantina ve zorunlu eğitime aykırılık nedeniyle para cezası riski vardır.

Almanya'da, aşılı, iyileşmiş olsun ya da olmasın, çocukları ile önceden belirlenmiş bir yüksek insidans bölgelerine bilerek tatile giden ebeveynler, geri dönüşlerinde bazı yaptırımlarla karşılaşabilir. Aşısız çocukların karantinaya alınması gerekiyorsa ve derslere katılamazsa, ağır para cezası riski var.

2021 yaz tatilinde çocuklarıyla seyahat eden herkes, ülkeden ülkeye değişebilen daha birçok kurala da uymalıdır. Çünkü federal eyaletlerin okul yasalarına göre, ebeveynler çocuklarını okula getirmezse 5.000 euroya kadar para cezası riski bulunmakta. Uzman avukat Arndt Kempgens, "Çocuğun mazeretsiz gelmemesi durumunda, çocuk başına günde 100 euroya kadar bir para cezası riski var" açıklamasında bulundu.

Aşılanmış veya iyileşmiş birçok ebeveyn, kendilerini güvende hissediyor ve uyarılara rağmen, şu anda İspanya veya Hollanda gibi yüksek insidanslı bir bölgeye seyahat ediyor. 

Mevcut giriş yönetmeliği 28 Temmuz'da güncellenecek, ancak bundan sonra bile aşılanmamış çocuklar ve gençler virüs varyantı ve yüksek insidans alanlarından döndüklerinde karantinaya alınmak zorunda kalabilecek.

 

 

HABERE YORUM KAT