'Çocuk yardım parası' ödemesinin ne zaman yapılacağı kararlaştırıldı

'Çocuk yardım parası' ödemesinin ne zaman yapılacağı kararlaştırıldı

2022 yardım paketi çocuk yardım parası sübvansiyonu da içeriyor. Kimler 100 Euro’luk sübvansiyon alabilir? Ödeme ne zaman gerçekleşecek?

Aylardır tüm dünyayı sarsan Ukrayna savaşı nedeniyle hızla yükselen sadece gıda fiyatları değil. Yakıt, ısıtma ve elektrik maliyetlerinde de sürekli bir artış yaşanıyor. Bu nedenle Federal Hükümet, 2022 yardım paketi ile vatandaşlara kapsamlı bir yardım getiriyor. Yardım paketine Federal Meclisin nihayet onayladığı çocuk yardım parası da dahildir. Çocuk başına 100 Euro ne zaman ve kime verilecek?

Ebeveynler sübvansiyonu ne zaman alacak?

Günlük yaşamda artan fiyatlar, özellikle çocuklu düşük gelirli aileleri çok etkiledi. Özellikle çocuklar pandemiden büyük ölçüde zarar gördü. 100 Euro’luk hibe nihayet  kararlaştırıldı.

Federal Hükümete göre, çocuk yardım parası Temmuz 2022'de ödenecek. Ebeveynlerin bu ödeme için herhangi bir başvuru yapmasına gerek yok. 100 Euro’luk sübvansiyon çocuk yardım parası ile birlikte, sorumlu aile yardımı dairesi Temmuz ayı içinde otomatik olarak uygun hesaba aktarılacaktır.

100 Euro’yu kimler alabilecek?

Prensip olarak, Almanya'daki tüm ebeveynler aylık destek alma hakkına sahiptir. Çocuk parası, tabii ki çocuklar için giyim veya yemek masraflarının karşılanmasında ek yardım görevi görür. Kendi çocuğunuz olup olmaması önemli değil: evlat edindiğiniz çocuklar için de yardım parası alabilirsiniz.

Ancak, çocuklu ailelerin tümü yardım paketinden ve sübvansiyondan yararlanamaz. Sübvansiyon, çocuk yardımına mahsup edilir, bu nedenle yüksek gelirli ailelerin eli boş bırakılır. 

Son iki yılda, ebeveynler devletten zaten ek para aldı, o zaman pandemi birçok aile için finansal zorluklara neden olarak gösterildi. 2020'de, etkilenen yasal vasiler, çocuk başına 300 Euro'luk ek bir ödeme aldı. Ertesi yıl ise bu miktar yarıya indirildi.

Haber Çeviri: Tuğba Ünal
Fotoğraf: Unsplash

HABERE YORUM KAT