Çocuk mülteciler Bavyera'nın kapasitesini zorluyor

Çocuk mülteciler Bavyera'nın kapasitesini zorluyor

Bavyera'daki refakatsiz çocuk mültecilerin sayısı hızla artıyor. Gençlik daireleri ve konaklama tesisleri aşırı yük altında.

Refakatsiz çocuk mültecilerin sayısının giderek artması Bavyera için zorluklar yaratıyor. Bavyera Eyalet Birliği'ne göre bu gençlerin barınması ve bakımı ancak geçici olarak mümkün. Landkreistag Başkanı Thomas Karmasin Münih'te Deutsche Presse-Agentur'a verdiği demeçte "Sistem büyük bir baskı altında. Bu gençler için uygun barınma ve bakım kapasitesi eksikliği var” dedi.

ACİL DURUM YAPILARI

Karmasin, reşit olmayanların gerekli bakımı için "acil durum yapılarından" söz ediyor. Karmasin, "Almanya genelinde gençlik dairelerinde düzenli bir yer bulmak neredeyse imkansız" dedi. Gençlik dairelerindeki personel aşırı iş yükü altında ve mevcut görevlerin üstesinden gelmek çok zor.

Karmasin yeni eyalet hükümetinden, refakatsiz çocuk mültecilerin barınmasının devletin sorumluluğunda olmasını talep ediyor. Masraflar belediyelerin gençlik dairelerine yüklenmemelidir. Genç mülteciler reşit olduklarında bile, Hür Devlet tüm masrafları tam olarak karşılamalıdır.

“BELEDİYELER KIRILMA NOKTASINDA”

Sosyal İşlerden sorumlu Bakan Ulrike Scharf, Hür Devlet'in belediyeleri desteklediğini ve refakatsiz yabancı çocuk ve gençlerin masraflarını tamamen karşıladığını vurguladı. Ancak federal hükümeti de sorumluluğu paylaşmaya çağırdı. Refakatsiz çocuk sayısının hızla artmasından duyduğu derin endişeyi dile getirdi: "Çocuk ve gençlik refahı alanındaki kapasiteler tükenmiş durumda. Belediyeler kırılma noktasında."

Karmasin acilen barınma konusunda yardım çağrısında bulunuyor. Federal hükümet kullanılabilir mülkleri daha hızlı bir şekilde kullanıma açmalıdır. Hür Devlet, bölge ofislerinin yükünü hafifletmek için konaklama konteynerlerini merkezi olarak organize etmelidir.

İçişleri Bakanı Joachim Herrmann, birçok belediyenin barınma kapasitesine ulaştığını doğruladı: "Mevcut barınaklar neredeyse tamamen kullanılıyor. Yeni barınma yerleri inşa etmek giderek zorlaşıyor ve sahada dirençle karşılaşıyor." Bu nedenle, demirleme tesislerindeki konaklama yerlerinin sayısı arttırılacaktır. Amaç, reddedilen sığınmacıların ülkelerine geri gönderilinceye kadar çapa merkezlerinde kalmalarıdır.

ARTI49

HABERE YORUM KAT