Cinsiyette genelleşme: Kimlikteki cinsiyet bilgileri kalkıyor

Cinsiyette genelleşme: Kimlikteki cinsiyet bilgileri kalkıyor

Hollanda’da 2024'ten itibaren kimliklerde  cinsiyete bilgisi kalkıyor. AB düzenlemeleri nedeniyle pasaportlarda ise yeni düzenleme  geçerli olmayacak. 

Hollanda'da verilen kimlik kartlarında artık cinsiyet bilgisi bulunmayacak. Eğitim ve Kültür Bakanı Ingrid van Engelshoven parlamentoya yazdığı bir mektupta, ilgili kategorinin 2024-2025 için mevcut olmayacağını bildirdi. Bakan van Engelshoven  söz konusu düzenleme ile amacın “mümkün olan her yerde gereksiz cinsiyet kaydını sınırlamak” olduğunu söyledi.  Bakan “İnsanlar kimliklerini kendileri yaratmalı ve tam bir özgürlük ve güvenlik içinde yaşamalı” diye konuştu. 

Zeit.de’de yer alan habere göre, bununla birlikte, cinsiyet bilgileri  AB düzenlemeleri çerçevesinde pasaportlardaki yerini koruyacak. Almanya’da da kimliklerde cinsiyet bilgileri bölümü kaldırılmıştı.

Öte yandan lezbiyenler, gayler, biseksüeller, transseksüeller ve interseksüeller (LGBTI) haklarının korunmasına yönelik çalışmalar yürüten Hollanda’daki örgütlenmeler ortak bir bildiri hazırlayarak  cinsiyet bilgilerinin yer aldığı kategorisinin “mükemmel bir haber” olarak nitelediler. 

+49 – AMSTERDAM

FOTO: Elyssa Fahndrich on Unsplash

 

HABERE YORUM KAT