Çin, 10 günde inşa ettiği hastaneyi açtı

Çin, 10 günde inşa ettiği hastaneyi açtı

Kısa sürede dünyaya yayılan ve 521 kişinin hayatını kaybettiği Corona virüsü ile mücadele eden Çin, 10 günde bin yataklı Huoshenshan Hastanesini inşa etti.

PEKİN - Çin’in Wuhan kentinden dünyaya yayıldığı düşünülen Corona virüsünde hayatını kaybedenlerin sayısı 521’e yükseldi. Çeşitli ülkelerin Çin ile sınırlarını kapattıran Corona virüsü salgınında ölü sayısının her geçen katlanarak gün artmasıyla, Çin Corona virüsü ile mücadele eylem planında geniş kapasiteli hastanenin inşasını tamamladı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Salgının yayıldığı Wuhan kentinde 24 Ocak’ta inşası başlanan Huoshenshan Hastanesine, sabah saatlerinde ilk hasta nakillerini yapıldı. Bin yataklı hastaneye bin 400 doktor, hemşire ve tıbbi personel gönderilirken, görevlendirilen sağlık ekiplerinin çocuğunun SARS salgınında da görev yaptıkları öğrenildi.

İnşasında 7 bin işçinin çalıştığı iki katlı 600 bin metrekarelik Huoshenshan Hastanesinin yarısı izolasyon koğuşu olarak belirlendi. Binada, 30 yoğun bakım ünitesi bulunuyor.

aw925940_05.jpg

Yeni tip Corona virüsü salgını

Çin Ulusal Sağlık Komisyonundan gün içinde yapılan açıklamada, ülkede 2019-nCoV salgını dolayısıyla 361 kişinin hayatını kaybettiği, 17 bin 205 kişinin de virüsten etkilendiği ifade edilmişti.

Yeni tip Corona virüs, ilk olarak Hubey eyaletine bağlı Wuhan kentinde 12 Aralık'ta tespit edilmişti. Wuhan Belediyesi Sağlık Komisyonu, 31 Aralık'ta kentteki Huanan Deniz Ürünleri Pazarı ile teması bulunan 27 kişide daha "gizemli" hastalığın görüldüğünü açıklamış ve pazarı kapatmıştı.

 

HABERE YORUM KAT