Çim sulayıp, araba yıkayana hapis cezası

Çim sulayıp, araba yıkayana hapis cezası

Belçika'nın Flaman bölgesinde bahçe sulama, araba yıkama gibi faaliyetler yasaklandı. Gereksiz su kullananların 2 bin avroya kadar para cezası ya da 14 güne kadar hapis cezasına çarptırılacağı açıklandı. 

BRÜKSEL - Geleneksel olarak serin ve yağmurlu yaz aylarıyla tanınan Belçika'da sıcaklıkların mevsim normallerinin çok üstüne çıkarak 30-34 derecelere ulaşması, ülkenin yerel yönetimlerini önlem almaya zor aldı.

Belçika Kraliyet Meteorolojisi Enstitüsü, ülkenin son 40 yıldır "en kuru ve sıcak" temmuz ayını yaşadığını belirterek, "aşırı sıcak hava" uyarısı verdi ve ülkenin deniz kıyısı olmayan tüm bölgelerinde turuncu alarma geçildi. 

Yaşlılara gerekli olmadığı müddetçe dışarıya çıkmamaları uyarısı yapılırken, çalışmak zorunda olan kişilere kapalı ve klimalı ortamları tercih etmeleri önerisinde bulunuldu.  

Diğer yandan, yağmur kıtlığının yol açtığı kuraklık ve giderek azalan su kaynaklarıyla baş etmek için bazı bölgelerde bitki sulama, araba yıkama gibi faaliyetler yasaklandı. 

Belçika'nın Flaman bölgesinin bazı kentlerinde tarım dışında temizlik ve benzeri faaliyetler için su kullananların 2 bin avroya kadar para cezası ya da 8 ila 14 gün hapis cezasına çarptırılabileceği açıklandı. 

Bazı ormanlık bölgelerde ise yangınları önlemek için kırmızı alarm verildi. 

HABERE YORUM KAT