Çıktığı yolculuğun ardından sırra kadem basmıştı! Akıbetine ilişkin korkunç haber geldi

Çıktığı yolculuğun ardından sırra kadem basmıştı! Akıbetine ilişkin korkunç haber geldi

Çıktığı yolculuktan sonra attığı fotoğrafın ardından sırra kadem basan İngiliz kadın Esther Dingley'in akıbetine ilişkin korkunç haberler geldi.

İngiliz Esther Dingley, İspanya'nın Benasque kasabasından Pireneler'deki bir dağın zirvesi olan Pic de Sauvegarde'ye tek başına bir yürüyüş planlamıştı.
Dünyayı yasa boğan olayda, ünlü Oxford Üniversitesi'nden mezun Dingley geçtiğimiz yılın 22 Kasım tarihinde hedefine ulaştığını gösteren bir fotoğraf gönderdikten sonra kendisinden bir daha haber alınamadı.

Milliyet'te yer alan habere göre; Dingley, olimpik bir İspanyol kayakçı da dahil olmak üzere birkaç görgü tanığı tarafından zirveye giden yolda yürüyüş yapmak isterken görüldü. Ancak iki gün kendisinden haber alınamadıktan sonra geniş çapta bir arama faaliyeti başlatıldı.

İspanyol polisi bölgeye gitti, ancak tarif edilen noktanın sınırın hemen ötesinde olduğunu keşfettikten sonra Fransız meslektaşlarını incelemeye çağırdı.

UZUN SAÇLI BİR KAFATASI BULUNDU 
Fransız polisi daha sonra, bunların insan kalıntıları olduklarını ve eğer öyleyse kime ait olabileceklerini doğrulayabilmek için soruşturmanın sorumluluğunu üstlendi.

Geçen Cuma günü Pireneler'de bulunan insan kalıntılarının kayıp yürüyüşçü Esther Dingley'e ait olduğu doğrulandı. Polis geçen hafta erkek arkadaşı Dan Colegate ile en son temas kurduğu alanın yakınında uzun saçlı bir kafatası keşfetti ve eşleşmeyi doğrulamak için diş kayıtlarını kullandı.

'KELİMELER BU ACIYI TARİF EDEMEZ' 
Annesi Ria Dingley-Schoneveld ve Colegate, "Geçen hafta bulunan kemiklerden birinin Esther'e ait olduğuna dair DNA onayını aldık, hepimiz perişanız" dediler ve şöyle devam ettiler:

Hepimiz sevgili Esther'e yeniden sarılma, onun sıcak elini ellerimizde hissetme, güzel gülümsemesini görme şansımızın çok küçük olduğunu aylardır biliyorduk. Hissettiğimiz yıkımı kelimelerle anlatmamız imkansız."

Dingley'nin son anları, polisin çadırını ve açıkta yıllarca dayanabilecek parlak kırmızı-gri sırt çantası da dahil olmak üzere kıyafetlerini veya ekipmanını henüz bulamadığı için bir gizem olmaya devam ediyor. Polis, kayıp eşyaların acilen arandığını söyledi.

Açıklamada şunlar kaydedildi: "Bu aşamada, sadece tek bir kemik bulundu ve yakın bölgede (birkaç gün içinde tekrar yakından arandı) hiçbir ekipman veya giysi izine rastlanmadı, ne olduğu ve nerede olduğuna dair ayrıntılar hala bilinmiyor.

Arama ve kurtarma ekipleri, özellikle bu trajedinin nasıl meydana geldiğini anlamak için Esther'in ekipmanına dair bir iz bulmak için aramaya insansız hava araçlarıyla devam etmeyi planlıyor."
 

HABERE YORUM KAT