CHP'lilerin de katıldığı Stäbler'in jübile maçında Cem Özdemir ringe çıktı

CHP'lilerin de katıldığı Stäbler'in jübile maçında Cem Özdemir ringe çıktı

Frank Stäbler, Mohammadresa Geraei'ye karşı düzenlediği "The Last Fight" etkinliğinde kariyerinin son maçında mindere çıktı.

Üç kez dünya şampiyonu olan Frank Stäbler, muhteşem bir güreş şovuyla sonunda profesyonel spora veda etti. Ludwigburg'un MHP Arena'sındaki etkinlikte, dünya çapında bir dizi uluslararası güreşçi 32 yaşındaki Musberger'i onurlandırdı. Dokuz hazırlık maçında Alman milli takımından sporculara karşı yarıştılar.

Stäbler, "Sporumuzun ne kadar eşsiz güzellikte olduğunu havalı bir etkinlikle kanıtlamak benim için önemliydi," dedi. Stuttgart yakınlarında yaşayan Stäbler, uluslararası kariyerine 2021'de Tokyo'daki Olimpiyat Oyunlarında bronz madalya ile nokta koydu ve Şubat ayına kadar Bundesliga'da Red Devils Heilbronn için mücadele etti. 2015, 2017 ve 2018 yıllarında üç farklı ağırlık sınıfında dünya şampiyonu oldu.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay’ın Almanya’daki kardeş şehri Kiel’de düzenlenen Kiel Haftası etkinliklerinin ve üç kez dünya şampiyonu olan güreşçi Frank Staebler’in jübile maçının şeref konuğu oldu.

Dünyaca ünlü güreşçilerin katıldığı, Ludwigburg MHP Arena’da düzenlenen “Son Dövüş” etkinliğinde Savaş’a CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur da eşlik etti.

Cem Özdemir de ringe çıktı!

Almanya Tarım Bakanı Cem Özdemir ise sosyal medya hesabından Frank Stäbler ile ringde bir fotoğrafını paylaşarak şu ifadeleri kullandı:

Frank Stabler: ne güzel bir Güreş kariyeri! 3 kez Dünya, 2 kez Avrupa Şampiyonu ve Olimpiyatlarda Bronz.
Dün, parlak veda mücadelesinde bir zaferle mindere veda etti, ama kesinlikle gelecekte ondan çok şey duyacağız.
En iyi dileklerimle!

 

 

Staebler, 5 bini “Ukrayna için Sporculara” olmak üzere, organizasyonun gelirden sosyal amaçlara 10 bin Euro bağışlamak istiyor. Staebler, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı yürüttüğü savaştan sonra Doğu Avrupa ülkesinden sporcuları destekleyen kulübün elçilerinden biri.

Fotoğraf:AA

HABERE YORUM KAT