CHP’li Öztrak'tan Bilal Erdoğan'a sert sözler

CHP’li Öztrak'tan Bilal Erdoğan'a sert sözler

Faik Öztrak, Bilal Erdoğan'ın "Türkiye'de idealist insanlar sadece öğretmen olur" şeklindeki iddiasına sert sözlerle tepki gösterdi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öğretmenlere yönelik sözlerine karşı çıktı. Bilal Erdoğan'a dönerek, "Sizler sarayda ve babanızın kurduğu vakıflarda keyif çatarken, ne kadar idealist olduğunuzu sormak gerek" dedi.

Faik Öztrak, Bilal Erdoğan'ın "Türkiye'de idealist insanlar sadece öğretmen olur" şeklindeki iddiasına şu sözlerle tepki gösterdi:

“Yüzbinlerce öğretmen atanmamış, özel okullarda insanlık dışı ücretlerle çalıştırılıyor. Atanabilen öğretmen yoksulluk sınırı altındaki maaşıyla ayın sonunu getirmeye çalışıyor. Ama Erdoğan'ın oğlu Bilal Bey'in, ‘İdealist değilsiniz, memur olmak için öğretmen oluyorsunuz' suçlamalarına maruz kalıyor. Mahdum Bey'e sormak lazım; babanızın sarayında, onun kurduğu vakıflarda keyif sürerken siz ne kadar idealistsiniz? Bu ülkenin yetişmiş evlatları yurt dışına gidiyor. Yerlerini Ortadoğu ülkelerinden gelen sığınmacılar alıyor. Millet olarak sadece yetişmiş nüfusumuzu değil, kendi topraklarımız üzerindeki nüfuzumuzu da kaybediyoruz. Ama İçişleri Bakanı oralı değil… ‘Arap kardeşlerim, dostlarım gelsin. Onları istiyorum' diye açıklamalar yapıyor. Bu ucube rejimin haksızlığı, hukuksuzluğu, adaletsizliği milletin canına tak etti. Öyle ki artık vali yardımcıları da din kisvesi altında yapılan hırsızlıklara sosyal medyadan ‘Kefen paranız olsun inşallah' diye isyan ediyor.”

Öztrak, 9 Eylül 1923 tarihinde kurulun ve bu yıl 100’üncü yılını kutlayacak olan CHP’nin etkinliklerine ilişkin “Son yüz yılda, Cumhuriyet'in çok partili demokrasiye geçişin emekçilerin sendikal haklarla ülkemizin sosyal demokrasiyle tanışmasının altında partimizin imzası vardır. Bu çatı altında bulunmaktan onur duyan bizler, partimizin 100. yılını bu hafta sonu büyük bir coşkuyla kutlayacağız. Genel Başkan Yardımcımız Aysu Bankoğlu kendisinin koordinasyonunda yapılacak 100. yılımızı anma ve kutlama faaliyetleri hakkında yarın sizlere açıklamalarda bulunacaktır” dedi.

HABERE YORUM KAT
1 Yorum