CHP’li Kerimoğlu sert konuştu: İmamoğlu yüzünden sokağa çıkamıyorum

CHP’li Kerimoğlu sert konuştu: İmamoğlu yüzünden sokağa çıkamıyorum

Bakırköy Belediyesi Başkanı CHP’li Bülent Kerimoğlu, televizyon programında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu eleştirdi. Kerimoğlu, programda ‘İmamoğlu nedeniyle sokağa çıkamıyorum’ dedi.

CHP belediye başkanları toplantısı, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında 22 Temmuz 2023 Cumartesi günü yapıldı.

Toplantıda İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu arasında gerginlik yaşandı. CHP’li başkanlar arasında yaşanan tartışmayı ise CHP lideri Kılıçdaroğlu sakinleştirdi. Kerimoğlu’nun İmamoğlu’na yönelik hakarette bulunduğu, İmamoğlu’nun ise toplantı tutanaklarını isteyip “dava açacağım” dediği iddiası kulislere yansımıştı. Bülent Kerimoğlu’nun ayrıca ön seçim talep ettiği ve “Ben de İstanbul’a adayım” dediği konuşulmuştu.

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, iddialarından ardından dün akşam TV100 televizyonuna konuk oldu.

Bülent Kerimoğlu, Ekrem İmamoğlu'nun CHP'nin üst düzey isimleriyle yaptığı toplantıya ilişkin "En hafif tabiriyle bunun adına komitacılık denir. İmamoğlu 'ben bu tür toplantılardan 250-300 tane yaptı' dedi. Bu toplantıları 14 Mayıs, 28 Mayıs seçimlerinden önce yaptıysa zaten eyvah, söylenecek bir şey yok. 28 Mayıs'tan sonra bu 40 gün içinde 250-300 toplantı yaptıysa yine eyvah. Günde 3-4 toplantı ederki İstanbul'un sorunlarını konuşamaz." yorumunu yaptı.

Kapalı toplantıda gerginlik yaşandığı iddialarının sorulmasına üzerine ise Kerimoğlu, şunları anlattı:

“İmamoğlu bana herhangi bir laf atmadı, sataşma olmadı. Yerime geçtim oturdum. Kürsüye davet edilirken İmamoğlu ‘En son ben konuşacaktım, benden sonra konuşmacı olmayacaktı. Bakırköy’de sokağa çıkacak yüzü olmayanlara neden söz veriyorsunuz?’ dedi. Bakırköy’ün en önemli caddesi olan İstanbul Caddesi’nin 4 yıldan beri devam eden düzenlemesinden ve trafik kaosundan dolayı sokağa çıkamıyorum.”

Bülent Kerimoğlu, İBB başkanlığı adaylığını ise şöyle yineledi:

“Ben uzun yıllardan beri İstanbul’dayım. Eğer Sayın İmamoğlu aday olmak istemezse, bu partide ön seçim olursa, Genel Başkanı’mız ve partililerin bir arayışı olursa, Bakırköy dışında isteyeceğim yer ancak İBB olur.”

‘İmamoğlu ile Kaftancıoğlu konusunda ayrı düşündük’

Kerimoğlu, programda ayrıca, İmamoğlu ile daha önce de CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu konusunda ayrı düşündüklerini anlattı:

“İmamoğlu ile aramızda özel bir sorun olmadı fakat parti içi meselelerde farklı düşündük. Ekrem Bey, Canan Kaftancıoğlu’nu istedi ve adaylığı konusunda çok destekleyici oldu fakat ben Kaftancıoğlu’nun İl Başkanlığı’nı uygun görmedim.”

HABERE YORUM KAT