CHP'li gençler, Avrupa'da seçime hazır

CHP'li gençler, Avrupa'da seçime hazır

Cumhuriyet Halk Partisi Avrupa Gençlik Kolları, Fransa'nın Strazburg şehrinde düzenlenen çalıştayda seçim çalışmalarının startını verdi.

STRAZBURG - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Avrupa Gençlik Kolları, Fransa'nın Strazburg şehrinde düzenlenen 4. Avrupa Gençlik Kolları Çalıştayı’nda buluştu. Strazburg Gençlik Kolları’nın ev sahipliği yaptığı çalıştaya Avrupa’nın dört bir yanından gelen gençlik kolları üyeleri, geçtiğimiz hafta düzenlenen Adalet ve Cesaret Kurultayı’nı değerlendirip, 2019 seçim çalışmalarına başladıklarını açıkladılar.

Avrupa’daki Türk vatandaşlarının sorunlarını belirleyip, Türkiye’de seslerini daha fazla ve gerçekçi bir şekilde duyurmak istediklerini ifade eden CHP'li gençler, bu çerçevede CHP Genel Merkezi ve Türkiye Gençlik Kolları ile daha koordineli ve stratejik bir çalışma yürüteceklerini dile getirdiler.

CHP'nin ilkelerine sahip çıkarak, cumhuriyetçiliği, halkçılığı, milliyetçiliği, laikliği, devletçiliği ve devrimciliği en iyi şekilde temsil etmek adına parti içi eğitimi güçlendirmeye karar veren Gençlik Kolları, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Afrin'de yürütülen operasyonda şehit olan askerler anısına da saygı duruşunda bulundu.

Çalıştayın ardından yapılan açıklamada, "Çoğunluğu üniversite ögrencilerinden oluşan Avrupa Gençlik Kolları bulunduğu bölgelerin ve şehirlerin en iyi üniversitelerinde eğitimini sürdürmektedirler. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Avrupa’ya gönderilen talebelere çektiği telgrafta "Sizleri birer kıvılcım olarak gönderiyorum; alevler olarak geri dönmelisiniz.” demiştir. Bu söz Mustafa Kemal’in bu gençlere seslenişidir ; ki o ses şu an yurtdışında Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kollarında yer alan ve eğitimini sürdüren her gencin kulaklarında çınlayan çok değerli bir sestir" denildi. Çalıştaya katılan birlikler:

Cumhuriyet Halk Partisi Strasbourg Gençlik Kolları

Cumhuriyet Halk Partisi Ingiltere Gençlik Kolları

Cumhuriyet Halk Partisi NRW Gençlik Kolları

Cumhuriyet Halk Partisi Baden-Württemberg Gençlik Kolları

Cumhuriyet Halk Partisi Paris Gençlik Kolları

Cumhuriyet Halk Partisi Bordeaux Genlik Kolları

Cumhuriyet Halk Partisi Isviçre Gençlik Kolları

Cumhuriyet Halk Partisi Hollanda Gençlik Kolları

Cumhuriyet Halk Partisi Viyana Gençlik Kolları

Cumhuriyet Halk Partisi Berlin Gençlik Kolları

chp.jpg

whatsapp-image-2018-02-12-at-23.02.14-(1).jpeg

whatsapp-image-2018-02-12-at-23.02.14-(3).jpegwhatsapp-image-2018-02-12-at-23.10.26.jpegwhatsapp-image-2018-02-12-at-23.02.14-(2).jpeg

HABERE YORUM KAT