CHP'den Avrupa'daki cami saldırılarına tepki

CHP'den Avrupa'daki cami saldırılarına tepki

CHP Strazburg Birliği Başkanı Mustafa Kemal Özçelik, son günlerde artan cami saldırılarına tepki göstererek, "Avrupa'da tüm ibadet yerlerine gösterilen hassasiyetin camiler için de gösterilmesini istiyoruz" dedi.

STRAZBURG - CHP Strazburg Birliği Başkanı Mustafa Kemal Özçelik, son günlerde Avrupa'daki camilere yönelik artan saldırılara tepki gösterdi.

Bu saldırılara toplumun tüm kesimleri tarafından daha net tepkiler verilmesini beklediklerini vurgulayan Özçelik, "İslam düşmanlığının başka bir boyuta taşındığını gösteren bu fiziki saldırılar ve bomba ihbarları gibi psikolojik saldırılar, Avrupa Birliği’nin çok kültürlü, hoşgörülü, bütünleştirici toplumsal yapısı ve kamu düzeni için de ciddi bir tehdit oluşturmaktadır" dedi.

'Camilere de hassasiyet gösterilsin'

Avrupa’da tüm ibadet yerlerine gösterilen hassasiyetin camiler için de gösterilmesini, alınan tüm güvenlik önlemlerinin camiler açısından da uygulanmasını beklediklerini ifade eden Özçelik, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Müslümanların inanç özgürlüğünü, can ve mal güvenliklerini garantiye almak için etkili politikalar geliştirilmelidir. Bu çerçevede göçmenlerin yaşadıkları ülkelerin yönetimlerinin yanı sıra, Avrupa Birliği’nin de daha aktif rol üstlenmesi gerektiğine inanıyoruz. 

Aşırı sağcı partilerin yabancı düşmanlığını tetikleyen söylemleri, göçmenlerin sorunların kaynağı olarak gösterilmeye çalışılması, bazı medya organlarının kullandıkları ayrımcı dil, Türkiye siyasetinin Avrupa ülkelerine taşınması gibi unsurlar, son dönemde Avrupa’da yaşayan Türkiye kökenli göçmenler için olumsuz bir atmosfere neden olmuştur. 

Bu çerçevede, camilere yönelik ırkçı, yabancı düşmanı saldırıların, toplumun tüm kesimleri tarafından daha etkili ve güçlü bir şekilde kınanması, bundan sonraki süreçte ırkçılıkla kurumsal bazda topyekun mücadele edilmesi, güvenlik güçlerinin daha etkili önlemler alması beklentilerimiz arasındadır. 

Saldırıya uğrayan cami, dernek ve kurumlara geçmiş olsun dileklerimizi iletir, hangi dinden, mezhepten, inançtan olursa olsun, tüm insanların inanç özgürlüğünün, can ve mal güvenliğinin sağlanması konusunda dayanışma içerisinde olduğumuzu kamuoyuna duyururuz.

HABERE YORUM KAT