CHP’de Mansur Yavaş’ın yerine düşünülen isim kulislerden sızdı

CHP’de Mansur Yavaş’ın yerine düşünülen isim kulislerden sızdı

Yerel seçimler öncesinde CHP içinden çarpıcı bir iddia gündeme geldi.

Yerel seçimler öncesinde CHP içinden çarpıcı bir iddia gündeme geldi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığı için Mansur Yavaş yerine farklı bir ismin düşünüldüğü belirtiliyor. Parti içerisinde yer alan bazı isimler, adayın CHP üyeleri arasından seçilmesi gerektiğini savunuyor.

Mansur Yavaş'ın tekrar aday olması beklenirken, CHP kulislerinde önceki dönem milletvekillerinden Levent Gök'ün de büyükşehir belediye başkanlığı için aday olabileceği konuşuluyor.

Sarp Sağkal'ın Cumhuriyet gazetesinde yer alan habere göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Mansur Yavaş için "Mansur Bey yeniden aday olmalı" şeklindeki açıklamalarına rağmen, parti içerisindeki bazı üyeler, "değişim" sürecine dikkat çekerek, "CHP'nin kendi içinden çıkardığı isimlere yönelebileceğini" ifade ediyor.

Bu bağlamda, yerel seçimlerde aday belirleme konusunda parti içerisinde farklı bir yaklaşımın benimsenebileceği belirtiliyor ve aynı durumun Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için de geçerli olduğu ifade ediliyor. Kılıçdaroğlu'na Levent Gök'ün adının önerildiği iddia ediliyor. Ankara'da Mansur Yavaş'ın tekrar aday olup olmayacağı konusunda belirsizlik yaşandığı belirtilirken, "Meral Hanım 26'sında açıklama yapacak, o zamana kadar Mansur Bey'in tutumu da belli olmaz. Bu süreç içinde sayın Gök'ün adı da adaylık için düşünülen isimler arasında" şeklinde değerlendirmeler yapılıyor.

Ayrıca, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın "CHP'nin kendi başına seçim kazanması mümkün mü ya?" şeklindeki açıklamasının örnek gösterildiği ve "Biz kendi geleneğimizden bir aday göstermediğimizde böyle açıklamalarla karşılaşıyoruz. Neden CHP kendi başına seçim kazanamasın? Bu tür açıklamaları önlemek için Ankara'da kendi partilimizden bir aday gösterebiliriz. Sağ değil, CHP'li bir adayımız olsun" değerlendirmesi yapılıyor.

HABERE YORUM KAT