CHP’de İstanbul savaşları başladı

CHP’de İstanbul savaşları başladı

CHP İstanbul'da 8 Ekim'de yapılacak il kongresi öncesi delege yarışları hızlandı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yakınlığıyla bilinen Özgür Çelik ile genel merkezdeki birçok ismin destek verdiği Cemal Canpolat'ın yarışı bir nevi delege savaşına döndü.

CHP’de kurultay öncesi il kongrelerinden çıkan sonuçlar merakla beklenirken şüphesiz en kritik olan İstanbul için de geri sayım başladı.

İstanbul’da Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik’in il başkanlığına adaylığını açıklamasının ardından eski İl Başkanı Cemal Canpolat da adaylığını duyurdu.

Özgür Çelik’in partideki “değişimciler”e yakın olduğu bilinirken Cemal Canpolat’a genel merkezden birçok isim ve Canan Kaftancıoğlu ekibi destek veriyor.

8 Ekim’de yapılacak il başkanlığı seçimleri öncesi deyim yerindeyse iki grup arasında bir delege savaşı başladı.

Çünkü İstanbul’u önemli yapan başka bir konu ise genel başkanı seçecek olan 1200 delegenin 196’sını Ankara’ya gönderecek olması.

27 ilçe başkanının desteğiyle il başkan adaylığını açıklayan Özgür Çelik’in karşısına Cemal Canpolat’ın aday olmasının ardından hangi ilçedeki delegenin kimi destekleyeceği merak konusu oldu. Sosyal medyada kimin kimi desteklediğine ilişkin paylaşımlar ise karşılıklı yalanlama savaşına dönüştü.

Özgür Çelik’in adaylığına destek veren Bahçelievler ilçesindeki bazı delegelerin Cemal Canpolat’ı destekleyeceğiyle ilgili sosyal medya paylaşımları yapıldı. Sosyal medyada yer alan açıklamada delegelerden Gökmen Güneş, Ekrem Değirmenci, Gülali Şat, Mahir Sürensoy, Şükriye Aydın, Azelya Özdağ Keser, Ladise Has, Ahmet Bora, Ali Aktaş ve Savaş Gül’ün adı yer aldı.

Bu isimler arasındaki Savaş Gül iddiayı yalanlarken diğer delegeler Canpolat’a destek açıklamasının arkasında durdu.

‘Kendi üyene duyuramıyorsun, rezillik’

10haber.net’te yer alan habere göre; Cemal Canpolat’a desteğiyle bilinen Sultangazi İlçe Başkanı Kemal Avseren ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu arasında dikkat çeken bir tartışma yaşandı. Sultangazi’de kreş açılışına katılımın düşük olması nedeniyle İmamoğlu, Avseren’e, “Sen kendi üyene burada büyükşehir belediyesinin temelini duyurmuyorsan, rezillik” diye çıkıştı.

HABERE YORUM KAT
1 Yorum