CHP’de deprem istifalar getirdi: ‘CHP İtaat Kolları’ logosuyla protesto

CHP’de deprem istifalar getirdi: ‘CHP İtaat Kolları’ logosuyla protesto

CHP Gençlik Kolları yönetimindeki yeni görev dağılımı sonrasında istifa depremi yaşandı. Değişimden yana olan MYK üyelerine yeni dağılımda etkin görevler verilmedi.

14 ve 28 Mayıs seçim yenilgilerinin ardından kurultay sürecine giren ve ‘değişim’ tartışmalarının sürdüğü CHP’de gençlik kolları isyanda

CHP Gençlik Kolları 11 Eylül’de sosyal medya hesabından Merkez Yönetim Kurulu’nun yeni görev dağılımını gösteren bir liste paylaştı. Listede ‘değişim’ taraftarı olduğunu bilinen isimler ‘etkili’ görevlerden alındı.

Bu isimler arasında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun eski Zafer Partili Anıl Ulukuş’u danışman olarak atamasına tepki gösteren Genel Sekreter Ozan Işık da yer aldı. 10Haber’e konuşan Işık, “Nezaket kuralları dışında yapılan bir şey var. İtibar suikasti gibi, doğru bulmuyorum” diyerek tepki gösterdi.

“Değişim diyen herkesin yanında çalışmaya devam edeceğim” diyen Işık, CHP Gençlik Kolları Başkanı Gençosman Kilit’in kendisini arayarak emekleri için teşekkür ettiğini de belirtti.

Işık, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla MYK üyeliğinden istifa ettiğini duyurdu.

Işık’ın istifasının ardından istifalar ardı ardına geldi.

İstifa dalgası başladı

CHP Gençlik Kolları’nda başdanışman olarak görev yapan Emre Tiftik de istifa ettiğini açıkladı.

Emre Tiftik sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Değişim’ diyeni kenara itmek CHP Gençlik Kolları’nın ideolojisiyle de kültürüyle de tarihiyle de bağdaşmaz. Gençlik Kolları’ndaki Başdanışmanlık görevimden istifa ediyorum” dedi.

CHP Gençlik Kolları Dayanışma Atölyesi Komisyonu Başkanı Gökhan Demir de “Yeni bir yolu bir an önce açmazsak bugünü değil geleceği de kaybedeceğiz” diyerek görevinden istifa ettiğini açıkladı.

CHP Gençlik Kolları Dijital Dönüşüm Komisyonu Başkanı Samet Burak Sarı ve CHP Gençlik Kolları Yurt Dışı İlişkileri Komisyonu Başkanı Barış Ertürk de aynı mesajı paylaşarak görevlerinden istifa ettiğini duyurdu.

Gençlik kollarının logosunu tasarlayan Sarı’dan güncelleme: İtaat Kolları

Samet Burak Sarı, CHP Gençlik Kolları’nın logusunu tasarlayan kişi. Sarı, istifasının ardından esprili bir dille logo için yapılan yarışmada kazandığı ödülün kendisine ulaşmadığını yazdı ve CHP Gençlik Kolları Başkanı Gençosman Killik’i etiketledi.

Seçim sürecinin ardından Killik’in CHP Gençlik Kolları’nı “biat ve itaat merkezi” getirdiğini söyleyen Sarı, “Herhangi bir yarışma yapmamanıza ve Apple Watch ödülü koymamanıza rağmen logoyu güncelledim. Gençlik Kolları eski misyonuna dönene kadar CHP İtaat Kolları adıyla devam edilmesini tavsiye ediyorum. Daha fazla CHP ve Gençlik Kolları kimliğine zarar vermemenizi diliyorum” mesajını tasarladığı logoyla birlikte paylaştı.

HABERE YORUM KAT
1 Yorum