CHP Yurt Dışı Birlikleri'nden milletvekiline saldırıya tepki

CHP Yurt Dışı Birlikleri'nden milletvekiline saldırıya tepki

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yurt Dışı Birlikleri, CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm'e yapılan saldırıya tepki gösterildi.

FRANKFURT - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yurt Dışı Birlikleri tarafından yapılan ortak açıklamada, CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm'e, Edremit'te şehit cenazesi sırasında yapılan saldırıya tepki gösterildi.

CHP Yurt Dışı Birlikleri açıklamasının tam metni şu şekilde:

"Karanlık günlerden geçtiğimiz bu dönemde yeni bir güne, ülkemiz adına her gün biraz daha korku ve tedirginlikle uyanıyoruz.

Adaletin dibe vurduğu, farklı görüşlerin ve protestoların acımasızca bastırıldığı, korku imparatorluğu ve nefret söylemlerinin dağları aştığı ve toplumun her anlamda kutuplaştırıldığı bir ortamda, partimiz ve milletvekillerimiz tüm zorluklara rağmen aydınlık bir Türkiye umuduyla mücadelelerini sürdürüyorlar.

Daha birkaç gün evvel CHP Düzce İl Başkanımız Zekeriya Tozan'a  sokak ortasında saldıran faşizan zihniyet, şimdi de Balıkesir Milletvekilimiz Mehmet Tüm'e, Edremit'te Şehit cenazesi sırasında saldırmıştır.

Barışı savunan akademisyenleri, halka haber anlatma özgürlüğü elinden alınan gazetecileri, hakkını arayan sendikacılara yapılan baskı ve zulmü geçmişte nasıl kınadıysak, bugün de milletvekilimiz Mehmet Tüm'e yapılan menfur saldırıyı CHP Yurtdışı Birlikleri temsilcileri olarak kınıyoruz!

Demokrasiye olan inancımızı hiçbir zaman yitirmeden, CHP Yurtdışı Birlikleri olarak bu tür olayların karşısında olduğumuzu, ülkemizde barışın, demokrasinin, insan haklarının inşası için mücadelemize korkmadan ve de yılmadan devam edeceğimizi kamuoyuna bildiriyoruz.

CHP Avusturya Birliği
CHP Hollanda Birliği
CHP İsviçre Birliği
CHP NRW Birliği
CHP Baden-Wurtemberg Birliği
Chp Hessen Rheinland-Pfalz Saarland Birliği
CHP Bremen Birliği
CHP Hannover Birliği
CHP Münih Birliği
CHP Berlin Birliği
CHP Nurnberg Birliği
CHP Hamburg Birliği
CHP Avustralya Birliği
CHP Belçika Birliği
CHP İngiltere Birliği
CHP İskoçya Birliği
CHP Kanada Birliği
CHP Macaristan Birliği
CHP Romanya Birliği
CHP Fransa Birliği
CHP Lyon Birliği
CHP Marsilya Birliği
CHP Bordeaux Birliği
CHP Nantes Birliği
CHP Strasbourg Birliği

HABERE YORUM KAT