CHP Münih İzmir ile el ele: Her aileye beş aylık kira yardımı

CHP Münih İzmir ile el ele: Her aileye beş aylık kira yardımı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bavyera Münih Birliği İzmirlilerle dayanışmak için İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Bir Kira Bir Yuva” kampanyasına katıldı.

CHP Bavyera Münih Birliği Başkanı Gülbey Kılıç +49’a yaptığı açıklamada Almanya’daki Türklere seslenerek İzmirlilerle dayanışmaya çağırdı.

Başkan Kılıç açıklamasında özetle şunları söyledi:

“İzmir’de yaşanan deprem sonucu binlerce kişi evinde oturamaz durumda. İzmir belediyemizin başlattığı ‘Bir Kira Bir Yuva’ kampanyasına bizler de destek oluyoruz.

Topladığımız para ailelerin kiralarına yatırmak İçin toplu halde söz konusu kampanyaya yollanacaktır. Kış sezonu geliyor binlerce insan evinden oldu. Bu yüzden İzmir belediyesi her aileye beş aylık kira yardımı yapacaktır. Bir ailenin beş aylık kirası 10 bin TL'dir.

image001.jpg

Binlerce kişinin evi yıkılmış veya hasar görmüş mağdur durumda çadırlarda yaşıyorlar. Hep birlikte İzmirli canlarımıza destek olalım.”

Kampanyaya destek olmak isteyenlerin 0174 499 33 49 numaralı telefona başvurabilecekleri ya da afişte yer alan hesap numarasına bağışta bulunabilecekleri belirtildi.

+49 – MÜNİH

HABERE YORUM KAT