CHP ile Zafer Partisi’nin ‘mutabakat’ atışması: Ümit Özdağ’dan CHP sözcüsüne yalanlama

CHP ile Zafer Partisi’nin ‘mutabakat’ atışması: Ümit Özdağ’dan CHP sözcüsüne yalanlama

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ’ın ‘üç bakanlık ve MİT Başkanlığı’ iddiası gündemdeki yerini koruyor. CHP’den Özdağ’a yalanlama geldi. Özdağ ise 10Haber’e “Elimde belge olmasa açıklar mıyım?” dedi, ancak belgeyi paylaşmadı.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklemeleri durumunda üç bakanlık ve Milli İstihbarat Teşkilatı başkanlığı üzerine yazılı mutabakat yaptıklarını söylemesi gündemdeki yerini koruyor.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, bugün MYK toplantısının ardından Özdağ’ın açıklamalarını yalanlayarak, “Zafer Partisi ile partimiz arasında kamuoyuna açıklanan bir protokol imzalanmıştı. Ayrıca iki genel başkan arasında yapılan bir protokol daha vardı. Her iki protokolde de 3 bakanlık ve MİT müsteşarlığına dair bir düzenleme ve madde yer almamaktadır” ifadelerini kullandı.

10Haber’den Caner Polat’a konuşan Zafer Partisi lideri Özdağ, “Elimde belge olmasa açıklar mıyım? Teşekkürler” dedi.

Bunun üzerine Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sevdagül Tunçer’den yazılı mutabakat metnini istedik. Ancak Tunçer, “Yazılı protokolü paylaşamam ama Faik Bey böyle bir protokol olmadığını söylüyorsa ben hangi protokolü gördüm acaba onu düşünüyorum. Faik Bey’in de bizzat bildiği bir protokol” yanıtını vermekle yetindi.

Var olduğu iddia edilen mutabakat metnini CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem’e de sorduk. Erdem de protokolle ilgili detay vermedi, “Parti sözcümüz gerekli açıklamaları yapmıştır” dedi.

HABERE YORUM KAT