CHP Baden-Württemberg’den bayram mesajı: “Ne saltanat ne hilafet, cumhuriyet kutsal bir emanettir”

CHP Baden-Württemberg’den bayram mesajı: “Ne saltanat ne hilafet, cumhuriyet kutsal bir emanettir”

CHP-BW, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında milletin kaderini yine milletin belirleyeceğine ve cumhuriyetin kutsal bir emanet olduğuna dikkat çekti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Baden Württemberg Birliği Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 97’nci yıldönümü nedeniyle bir bayram mesajı yayınladı. Mesajda ulusal egemenlik, özgürlük, eşitlik, hak, adaletin cumhuriyet için vazgeçilmez kavramlar olduğuna işaret edildi. CHP BW yönetim kurulunun Cumhuriyet Bayramı mesajında özetle şu ifadelere yer verildi:

LİYAKAT, ULUSAL EGEMENLİK VE EŞİTLİK

“'Egemenlik ve karar alma mercii, ne saltanata ne hilafete ne de bir üçüncü güce ait olmamalı. Bilakis egemenlik kayıtsız şartsız milletin olmalıdır. Atatürk‘ün 'Tek bir egemenlik vardır, o da milli egemenliktir' sözü milli hâkimiyetin ehemmiyetini daha da belirginleştirmiştir. Bu yönetim şekli milleti kula kulluktan, kulu tebalıktan kurtaracak, milletin kaderini yine milletin kendisi belirleyecektir. Yeni yönetim şekli medeni yaşam usullerini topluma kazandırabilecek meziyeti de bünyesinde bulunduracaktır.

Devlet ve millet artık cumhur tarafından seçilmiş, fikri ve vicdanı hür, liyakatli kişiler tarafından yönetilecektir. Bu yeni yönetim şeklini Atatürk 'Cumhuriyet' olarak tanımlar. Cumhuriyet sadece bir zümrenin egemenliği olmayıp halkın tamamının ortak paydasıdır. Bu ortak payda toplumsal yaşamın tamamını kapsayacak, eşitlik, özgürlük, demokrasi, hak ve adalet gibi muasır medeniyetler seviyesine çıkabilmek için gerekli olan hayati kavramları özü gereği bünyesinde bulunduracaktır. Atatürk’e göre Cumhuriyet milleti muasır medeniyetlere ulaştıracak kutsal bir emanet olarak görülmelidir.”

+49 – STUTTGART

HABERE YORUM KAT