CHP Avusturya: AKP gurbetçilere ihanet etti!

CHP Avusturya: AKP gurbetçilere ihanet etti!

CHP Avusturya Başkanı Çağdaş Arslan, Türkiye’nin mevcut durumu üzerinden iktidar partisine eleştirilerde bulundu. Arslan, AK Parti'nin yurtdışında yaşayan milyonlarca vatandaşını yalnız bıraktığını bildirdi.

2013 yılında Viyana’da kurulan CHP Avusturya Birliği aradan geçen 8 yılın ardından Avusturya’nın diğer eyaletlerinde de güçlü örgütlenme yapısına kavuşarak federasyon tipi yeni örgütlenme modeline geçiş yapıyor.

CHP Viyana Birliği Başkanı İbrahim Aydın’ın bizzat, CHP Yukarı Avusturya Birliği Başkanı Kemal Yılmazçelik, CHP Salzburg Birliği Başkanı Cevahir Yıldız, CHP Tirol Birliği Başkanı Enver Şahingöz ve CHP Vorarlberg Birliği Başkanı Savaş Kaplan’ın online olarak katıldığı, ‘Avusturya’daki Yeni Örgütlenme Modelini’ konu alan ve CHP Viyana Merkezi’nde yapılan basın açıklamasıyla kamuoyunu bilgilendiren CHP Avusturya Başkanı Çağdaş Arslan, Türkiye’nin mevcut durumu üzerinden iktidar partisine eleştirilerde bulundu.

Her geçen gün Türkiye’den umudunu kesen onlarca gencin CHP Avusturya Örgütü dahil CHP Yurtdışı Örgütlerine Avrupa’da çalışma talebiyle başvuruda bulunduğunu bildiren Arslan, ‘AKP hükümeti yolun sonuna gelmiş, sıfırı tüketmiştir’ dedi. AKP Hükümetinin yaşamın hemen hemen her alanında uyguladığı kayırmacılık rantçılık, israf ve yolsuzluğu artık tercihe dönüştürdüğünü bildiren Çağdaş Arslan, liyakatsizliğin ve kibrin esiri olup memleketin freni patlamış kamyon misali uçurumdan aşağı sürüklendiğini belirtti.


AKP GURBETÇİLERE DE İHANET ETTİ

AKP’nin yurtdışında yaşayan milyonlarca vatandaşını yalnız bıraktığını bildiren Arslan, otomatik bilgi paylaşım anlaşması gereği, gurbetçilerin Türkiye’deki banka hesap bilgilerinin 30 Eylül itibarıyla yaşadıkları ülke idarelerine bildirilmeye başlandığının altını çizerek, gurbetçilerin işsizlik maaşını hatta vatandaşlığı kaybetme riski olduğunu sözlerine ekledi.

Tüm sene vatan özlemiyle yurtdışında çalışan milyonlarca vatandaşımızın sevdikleriyle kavuşacağı izin sezonunda faiş fiyat uygulamasıyla karşı karşıya kaldığını sözlerine ekleyen Arslan, seçim zamanı uçak biletlerinde %20 indirim vaadinde bulunanlar, aile indirimi vadedenler yurtdışındaki vatandaşların yüzüne hangi yüzle bakacaklar sorusunu yöneltti. Arslan, AKP’nin fahiş fiyat politikası gereği mecburen kendi araçlarıyla memleketin yolunu tutan milyonlarca gurbetçi yıllardır gümrük kapılarında çile çekiyor, 15 saatlik yolu 50 saatte kat etmek zorunda kalıyor, bu zulümdür dedi.

‘Memlekete döviz getirecekleri hesabıyla yıllarca ekonominin çıkış kapısı olarak gördükleri, gurbetçilerimizin ‘nimet külfet dengesini bozduğu’ iddiasıyla emeklilik haklarını ellerinden alan AKP, yasa değişikliğiyle işçi emekçi vatandaşa işveren muamelesi yaparak üç kata kadar pirim alıp yarım maaşı reva gördü’ diyen CHP Avusturya Başkanı Çağdaş Arslan, 2019 itibariyle milyonlarca vatandaşın acil servisler dışında sağlık hizmetinden faydalanmasının engellendiğini de belirtti.

Askerlikten mobil cihaz açtırma bedeline kadar daha birçok alanda AKP’nin yurtdışında yaşayan vatandaşların sorunlarına duyarsız kaldığını bildiren Arslan, ‘CHP iktidarında yurtdışında yaşayan milyonlarca vatandaşımız da rahat bir nefes alacak, kandırıldığının farkında olan vatandaşlarımız önümüzdeki ilk seçimlerde partimize ve ittifakımıza destek sağlayacak, iktidarımızın önünü açacak’ dedi.

YURTDIŞINA YENİ ÖRGÜTLENME MODELİ

CHP Genel Merkezi’nin 2018 yılından beri üzerinde titizlikle çalıştığı ilk olarak Avusturya’da hayata geçirilecek yeni örgütlenme modeli, yereli güçlendirmeye dayanıyor. Bu kapsamda il, eyalet ve bölge örgütlenmelerine Birlik statüsü tanınırken, birlik tüzel kişiliklerinin üzerinde de Federasyon örgütlenmesi modeli getiriliyor. Bu kapsamda zaten mevcutta bölge örgütlenmesi sistemini fiili olarak yıllardır uygulayan CHP Avusturya Birliği, kurumsallaşmasını bir ileri evreye taşıyarak 5 bölge ve 1 federasyon birliği kuruyor. Geçtiğimiz ağustos ayı içerisinde CHP Genel Merkezi tarafından yönetim kurulu ataması yapılan Avusturya’daki bölge birliklerinin ve CHP Avusturya Federasyonu’nun yıl sonuna kadar demokratik kongre süreçlerini tamamlayacağı öngörülüyor.

CHP Avusturya Birliği Örgütlenmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı ve CHP Tirol Birliği Başkanı Enver Şahingöz, CHP’nin Avusturya’da 7 eyalette örgütlendiğini ve bu eyaletler arasında Vorarlberg, Tirol, Salzburg, Yukarı Avusturya ve Viyana’da örgütlülüğün yeni birlik tüzel kişiliğine kavuşacağını, bu eyaletler dışındaki Karintiya’nin Salzburg Birliğine, Aşağı Avusturya, Burgenland ve Steiermark Eyaletlerinin de CHP Viyana Birliği bünyesinde çalışmalarını sürdüreceğini bildirdi.

YENİ MODELDE YEREL DAHA GÜÇLÜ OLACAK

Toplantıda söz alan CHP Salzburg Birliği Başkanı Cevahir Yıldız, CHP Avusturya Örgütünün kuruluşundan bu tarafa Salzburg’da mücadelenin içerisinde her süreçte aktif görev aldığını ve Çağdaş Başkan’ın öncülüğünde yerel örgütlerin de desteğiyle kurumsallaşmanın Avusturya’da tam anlamıyla tamamlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bu yeni model kapsamında yapılacak seçimlerin ardından, daha güçlü yerel örgütlerle her türlü baskın seçime hazır olduklarını sözlerine ekleyen Yıldız, partimizin iktidar yolunun açık: yaşanabilir, özlenen ve umut edilen Türkiye’nin de yakın olduğunu bildirdi.

NİTELİKLİ KADROLARLA ADAYIZ

Örgütün gücü ve yüzlerce örgüt emekçisinin desteğiyle CHP Avusturya Federasyonu’na aday olduğunu açıklayan CHP Avusturya Birliği Başkanı Çağdaş Arslan, Avusturya’daki her Birlik için aynı şekilde eğitimli, bilgili, tüm toplum kesimlerini kucaklayan dinamik bir örgüt yapısını hayata geçirecek nitelikli kadrolarla oluşturulan örgüt listelerinin Vorarlberg, Tirol, Salzburg, Yukarı Avusturya ve Viyana’da yarışacağının altını çizdi.

İKTİDAR YÜRÜYÜŞÜNE AVUSTURYA’DAN DESTEK

CHP Viyana Birliği Başkanı İbrahim Aydın, CHP Yukarı Avusturya Birliği Başkanı Kemal Yılmazçelik ve CHP Vorarlberg Birliği Başkanı Savaş Kaplan’ın da konuştuğu basın toplantısında, yurtdışında yaşayan milyonlarca seçmene vurgu yapılarak, iktidar yürüyüşünün Avrupa’daki ilk fitilinin Avusturya’dan ateşlendiği bildirildi.

HABERE YORUM KAT
1 Yorum