Charlie Hebdo'dan skandal Erdoğan kapağı... Çıplak resmettiler!

Charlie Hebdo'dan skandal Erdoğan kapağı... Çıplak resmettiler!

Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo, Cumhurbaşkanı ve Cumhur İttifakı Adayı Tayyip Erdoğan'ı kapağında çıplak bir şekilde resmetmesiyle büyük tepki topladı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Charlie Hebdo'nun Türk milletine hakaret etmeye devam ettiğini ve insanlıktan nasibini alamadığını belirterek tepkisini dile getirdi. Çavuşoğlu, "Unutmayalım! Kötülüğe methiye düzenler, her zaman kendi nefret ve fesatlıklarında boğulurlar" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da, Charlie Hebdo'ya yönelik tepkisini dile getirerek, "Ne yaparsanız yapın Recep Tayyip Erdoğan'ı yıldıramazsınız. Bizi de yolumuzdan döndüremezsiniz" ifadelerini kullandı.

Charlie Hebdo'nun yayınladığı karikatürde Erdoğan'ın çıplak bir şekilde banyoda resmedilmesi ve "Bizi ondan yalnızca ölüm kurtarır" yazılması, Türk yetkililerin sert tepkisine neden oldu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da sosyal medya üzerinden Charlie Hebdo'yu eleştirerek, "Charlie Hebdo paçavrası bu kadar çıldırdığına göre doğru yoldayız. Kötülük bazen böyledir. İyilere yol gösterir. Merak etme CH. Milletimiz sana da en güzel cevabı hem de daha gür bir sesle 28 Mayıs günü verecek" şeklinde bir paylaşım yaptı.

Bu olay Türk yetkililer tarafından büyük bir ahlaki çürüme ve hakaret olarak değerlendirildi ve Charlie Hebdo'ya tepki gösterildi.

chalie.jpg

HABERE YORUM KAT