Çeşme'deki doğa katliamı protesto edildi

Çeşme'deki doğa katliamı protesto edildi

Çeşme'deki doğa katliamı çevreciler tarafından protesto edildi, savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

Çeşme Altınkum mevkiinde Beach-Club yapacağız diye deniz kıyısı kumsal, endemik bitkiler, ardıç ağaçlarının kesilmesi ne ve çevrenin tahrip edilmesine karşı çıkan Çeşme Çevre platformu üyeleri bugün bölgeye giderek durumu yerinde protesto ettiler.

5.jpeg

Çevreciler bölgede büyük iş makinalarıyla yapılan çalışmaları yerinde tespit ettiler, İnşaatı yapan şirketin ortaklarından Erkan Uslu yaptığı açıklamada çevreye herhangi bir tahribat yapmadıklarını, bu bölgede zaten ağaç olmadığını, eskiden çok pis olan bu bölgenin kendileri sayesinde daha güzel bir duruma geleceğini, bölgedeki halk için ücretsiz tuvalet yapacaklarını söyledi.

Çevreci ve bölge sakinleri ise bu tür hikayeleri birçok defa duyduklarını sonuçta deniz kıyılarının ve SİT koruması altında olan doğal alanın işgal edildiğini, bilahire halkın denize girilmesinin engellendiğini, betonlaşma olduğunu ve bu oldu bittiyi kabul etmeyeceklerini söylediler.

7.jpeg

İnşaat sahiplerinin ellerinde sadece bölgede kiralık milli emlak hazineden milli emlakdan kiralamış oldukları 3 yıllık bir kira kontratı olduğu tespit edildi. Bu kira kontratında ise sadece 6 metre² bir büfe yapılması izni var. Çevrecilerin yaptığı tespitte ise en azından 3-4 dönümlük deniz kıyısı bir alanın iş makinalarıyla tahrip edildiği, çok büyük bir betonarme İnşaatı yapmak için temeller kazıldığı ve büyük miktarda inşaat demirinin bölgeye getirildiği, büyük bir bina yapılacağının ortaya çıktığı görüldü. Çevre gönüllüleri ve bölge sakinleri daha sonra Çeşme Cumhuriyet Başsavcılığına giderek imar izni olmadan inşaatı yapanlar hakkında şuç duyurusunda bulundu. Çeşme Cumhuriyet Başsavcılığı ise basında çıkan haberler üzerine bölgeye tekrar jandarma ekiplerinin yollandığını, eğer kanuna aykırı bir durum varsa bunun tespiti halinde kamu davası olarak devam edeceğini söylediler.

1.jpeg

Çeşme belediyesi ekipleri de tekrar olay yerine gelerek tutanak ve tespit yaptılar bunu ikinci bir defa İzmir Çevre ve Şehircilik il Müdürlüğüne bildireceklerini söylediler.

Belediye yetkilileri inşaat sahiplerinin sadece 6 metre² bir büfe yapma hakları olduğunu, bunun üzerine çıkılması durumunda belediye olarak müdahale edeceklerini izah ettiler.
Çeşme Çevre Platformu Başkanı Doktor Ahmet Güler yaptığı açıklamada, “Çeşme zaten hedef bir bölge, büyük rant var. Türkiye’nin en güzide tatil yörelerini beton şehirlere çeviren vahşi beton müthaitleri henüz kısmi bakir olan Çeşme’ye gözünü diktiler. Kanun, nizam dinlemeden koyları, hazine arazilerini, SİT alanlarını işgal ederek Çeşme’yi de bir beton kenti haline getirmeye çalışıyorlar. Dünyanın en güzel sahillerinden birisi olan Çeşme-Altınkum da bu tür işgalcilerin hedefi halinde, önce 6 m² büfe diyorlar arkasından 24 saat yüksek sesli müzik yapan, çevreye rahatsızlık veren bir kulüpler ortaya çıkıyor, denize halkın denize girmesini engelliyorlar, denize her girenden 200-300 TL para alıyorlar. Bu tür Beach-kulüpler bu güzelim tatil bölgelerine başka haydutları da çekiyor, uyuşturucu satıcıları, mafya tipli insanlar, otopark mafyacıları bu bölgeleri istila ediyor. Kamu güvenliği de bozuluyor. Çeşmeyi bu tür kanunsuz doğa tahribatlarından korumak için halkı, siyasetçileri, göreve çağırıyoruz, hukuk çerçevesi içinde gerekli mücadelemizi sürdüreceğiz, Altınkum’da ki bu kanunsuz inşaata karşı da dava açacağız, savcılığa suç duyurusunda bulunduk bile” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT