Çeşme'de Beach Club için doğa katliamı!

Çeşme'de Beach Club için doğa katliamı!

Çeşme Altınkum Beşevler mevkiinde "Beach-Clup" yapılacağı söylenerek yüzyıllık ardıç ağaçları katledi, doğa katliamı yaşanıyor.

Çeşme'de betonlaşma son hız ile devam ediyor...

Çeşme Altınkum Beşevler mevkiinde yaşanan ağaç katliamını gelen şikayetler üzerine kontrole giden Jandarma ve Çeşme Belediyesi "Çevre Müdürlüğünden iznimiz var" cevabıyla karşı karşıya kalması üzerine Belediye ve jandarma tutanak tutarak İzmir Çevre Müdürlüğüne iletti.

cc881cbd-d1d8-4af2-bb21-e10ed6d3f08b.jpg

Çeşme Çevre Platformu'nun İzmir Çevre Müdürlüğüne ulaşma çabaları sürüyor ancak Çevre Müdürlüğünde konu ile ilgilenen muhatap bulunamıyor. 

Çevre Konusunda uzman Avukatlar Sehrazat Mercan ve Seher Gacar "Çevre İl müdürlüğü ağaç kesme izni veremez, bu inşaata verilen izin sınırlıdır, incelendikten sonra, CİMER'e şikayette bulunulması gerekiyor"  açıklamasında bulundular.

f8820576-4a4b-4b05-8076-6c6d80aceba0.jpg

Çevreciler havanın çok soğuk olmasından yararlanarak kimselerin görmediği bir mevsimde deniz sahillerinin işgal edilmesi, yetişmesi çok zor olan yüz yıllık ardıç ağaçlarının ve bitkilerin yok edilmesine karşı her türlü mücadeleyi vereceklerini açıklayarak, hukuki ve toplumsal mücadele kararı aldıklarını söyleyerek ''Çeşme'nin betonlaşmasına, koy işgallerine karşı duracağız'' açıklamasında bulundular. 

HABERE YORUM KAT