Çeşme Projesi’ne karşı İzmir ayağa kalktı

Çeşme Projesi’ne karşı İzmir ayağa kalktı

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Çeşme Yarımadası'nın “Turizm Projesi” algısı altında talan edilmesine binler karşı çıktı, projeyi protesto etti.

İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer “Tüm hukuki süreçlere davacı olarak dahil olacağız, Benim görevim bu şehrin doğasını korumaktır, Son nefesime kadar İzmir'i koruyacağım. İzmir'i yaşatmak için direnişimizi tüm paydaşlarımızla birlikte sonuna kadar sürdüreceğiz. Göreceksiniz; doğamızı direne direne koruyacağız. Direne direne kazanacağız” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç ise, Kanal İstanbul Projesi ve Çeşme Projesi aynı projelerdir, AKP Cumhuriyet’in kurduğu tüm fabrikaları sattı, sıra Çeşme'yi satmaya geldi. AKP'li Hamza Dağ'a sesleniyorum: “Habire konuşuyorsun, İzmir’e gelince susuyorsun, Çeşme Projesi bir rant projesidir, sende biraz İzmir sevgisi varsa bu projeye karşı durursun” dedi

c42f0f6b-1abe-487e-a322-94d90814a893.jpeg

Toplantıya İBB Başkanı Tunç Soyer, CHP Genel Başkan Yrd. Ali Öztunç, CHP İzmir Milletvekilleri, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un yanısıra, DİSK, KESK, Türk-İş, EGEÇEP, Çeşme Çevre Platformu, İzmir Tabip Odası, İzmir Barosu, İzmir Kent Konseyi, sendikalar, meslek odaları, çevre dernekleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, işçiler, muhtarlar ve binlerce yurttaş katıldı.

 

Çeşme'nin doğasına zararlı

Çeşme Projesi’ne açılan davanın avukatılarından Turgut Erlat ise, Danıştay 6’ıncı bilirkişinin “Projede kamu yararı yoktur” raporu verdiğini belirtti. 

Toplantıya Çeşme’den katılan tek sivil toplum örgütü Çeşme Çevre Platformu oldu. Platform sözcüleri Çeşme’de bu proje henüz hayata geçmediği halde, rant-beton-talan merkezi haline geldi, Altınkum Plajı, Paşalimanı, Ayayorgi, Alaçatı Port gibi birçok yerde işgal ve talan var dediler.

 

HABERE YORUM KAT