Cem Özdemir'den Merkel hükümetine ağır sözler!

Cem Özdemir'den Merkel hükümetine ağır sözler!

Almanya Tarım Bakanı Cem Özdemir, Merkel hükümetine ağır eleştirilerde bulundu: “Biz bir felaket devraldık, tam bir felaket.”

Federal Tarım Bakanı Cem Özdemir, Almanya’da yaşanan enerji kriziyle ilgili olarak CDU/CSU ve SPD’den oluşan büyük koalisyon hükümetine ağır eleştirilerde bulundu.

Münih’te katıldığı bir konferansta konuşan Özdemir, “Biz bir felaket devraldık, tam bir felaket” derken, isim vermeden 16 yılı aşkın süre Almanya Başbakanı olarak görev yapan Angela Merkel’i de eleştirdi. “Bugün tükettiğimiz gazın yüzde 60’ını Putin gibi bir diktatörden satın almamızı doğru ve iyi bulmuyorum” diyen Özdemir, CSU’yu da iktidarda olduğu Bavyera’da yenilenebilir enerjiyi sabote etmekle suçladı. Son dönemlerde özellikle geri kalmış ülkelerde açlık tehlikesinin arttığına dikkati çeken Cem Özdemir, Avrupa Birliği’nin (AB) 2023 yılı itibariyle üretim yapılan tarım alanlarının yüzde 4 oranında azaltılması kararının yeniden gözden geçirilmesini de istedi. “Ben bu konuda görüşmelere hazırım” diyen Özdemir, bu yöndeki kararın belirli bir süre devre dışı bırakılmasından yana olduğunu söyledi. Enerji alanında yaşanan sıkıntıları hatırlatan Cem Özdemir, “Avrupa’nın her alanda ham madde güvenliğine ihtiyacı var. Bu tarım ürünleri için de geçerlidir” diye konuştu.

Kaynak: Hürriyet Avrupa
Fotoğraf:AA

 

HABERE YORUM KAT
1 Yorum