Cem Özdemir'den göçmenlik vurgusu

Cem Özdemir'den göçmenlik vurgusu

Almanya'da Tarım Bakanı olacağı açıklanan Cem Özdemir, bakanlık görevinin yanında göçmen kökenli bir siyasetçi olarak da sorumlulukları olduğunu söyledi.

Almanya'da koalisyon görüşmeleri tamamlanmak üzere olan yeni hükümette Federal Tarım Bakanı olacağı açıklanan Türkiye kökenli Yeşiller partili siyasetçi Cem Özdemir, bir göçmen kökenli olarak bakanlık görevine getirilmesinin Almanya'daki göçmenler açısından önemli bir gelişme olduğunun altını çizdi.

Köln'den yayın yapan Deutschlandfunk radyosuna demeç veren Özdemir, bakan olacağı açıklandıktan sonra kendisine gelen bir mesajda, "Sen şimdi hiçbirimizin şu ana kadar olamadığı bir yere geliyorsun" ifadelerinin yer aldığını söyledi.

Söz konusu mesajı okuduğunda çok etkilendiğini ve bu mesajın kendisi için çok anlamlı olduğunu vurgulayan Özdemir, "Ancak elbette bu göreve gelmemde göçmen kökenli olmam dolaylı rol oynadı" dedi. Yeni görevinde içeriğe ilişkin sorumlulukları olduğunun altını çizen 55 yaşındaki politikacı, ama aynı zamanda "ikinci bir şapkasının bulunduğunu da" sözlerine ekledi.

Haberin tamamını DW Türkçe 'den okuyabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT