Cem Özdemir uyardı! Sonbaharda fiyatlar daha da artacak..

Cem Özdemir uyardı! Sonbaharda fiyatlar daha da artacak..

Alman Çiftçiler Birliği, Federal Tarım Bakanı Cem Özdemir (Yeşiller) gibi, gıda fiyatlarındaki son dönemdeki keskin artışın artmaya devam edeceğini söyledi.

Almanya Federal Tarım Bakanı Cem Özdemir, gıda fiyatlarında asıl artışın sonbahar ve kış aylarında geleceği uyarısında bulundu. Rheinische Post gazetesine konuşan Özdemir, gıda endüstrisinin enerji alımının uzun sürelere yayıldığını belirtirken, “Sonbahar ve kış aylarında artışlar beklemeliyiz çünkü ticaret artık kendisine pahalı enerji sağlamak zorunda. Fiyat artışları müşterilere yansıtılıyor” dedi.

Salı günü NDR Info radyo istasyonunda Rukwied , "Gübre dört kat daha pahalı, yem maliyetleri iki kat daha pahalı'' açıklamasında bulundu.

Özdemi, yüksek gıda fiyatlarıyla mücadelede meyve, sebze ve bakliyatta KDV’nin kaldırılmasına yönelik önerisini yineledi

Federal İstatistik Ofisi Salı günü yaptığı açıklamada, tarım ürünleri için üretici fiyatlarının Nisan ayında, anketin başladığı 1961 yılından bu yana hiç olmadığı kadar arttığını duyurdu. Bitkisel ürünler yüzde 45.7, hayvansal gıdalar ise yüzde 35.8 oranında arttı. Mart ayındaki artış ortalaması da yüzde 34.7 oldu.

Fotoğraf:AA

 

HABERE YORUM KAT