Cem Özdemir kendisine laf atanı sert uyardı: “Kapa çeneni”

Cem Özdemir kendisine laf atanı sert uyardı: “Kapa çeneni”

“Hazırcevaplığıyla” da ün salan Yeşil siyasetçi Cem Özdemir, Stuttgart olaylarıyla ilgili sokak röportajı esnasında kendisine sataşan bir yayayı “Kapa çeneni” diyerek azarladı. Özdemir daha sonra özeleştirisini verdi.

Cumartesi gecesi meydana gelen ve yaklaşık 600 kişinin olaylara karıştığı geceyle ilgili son durumu gözlemlemek için memleketi Stuttgart’a giden Birlik’90/Yeşiller partili siyasetçi Cem Özdemir, “Die Welt” gazetesinin in sorularını kameralar karşısında yanıtlarken kendisine sataşan ve “Bunlardan polis diktatörlüğü sorumlu” diye bağıran birini “Kapa çeneni” diyerek azarladı. 

Röportaj esnasında maske taktığı gözlenen Cem Özdemir, olaylarda siyasi boyut olmamasının işleri daha da kolaylaştırdığı anlamına gelmediğine işaret ederek “Aksine daha da zorlaştırıyor. Çünkü politik bir arka plan olsaydı neyin araştırılacağı bilinirdi” dedi. Tam o sırada yoldan geçen biri “Tüm bunlardan polis diktatörlüğü sorumlu” diye bağırınca Özdemir gözlerini kameradan çekmeden vatandaşa “Şu anda konuşuyorum. Burası Almanya. Lütfen çenenizi kapayın” diye bağırdı. 

Cem Özdemir daha sonra davranışından ötürü Twitter’dan paylaştığı bir mesajla şöyle özür diledi: “En azından lütfen dedim... Şakayı bir kenara bırakırsak kapa çeneni sözü ağzımdan kaçmamalıydı. Polis diktatörlüğünde yaşamadığımızı savunsam bile başka kelimeler seçmeliydim.”

Öte yandan Alman kamu televizyonu SWR ile yaptığı bir röportajda da Özdemir, Stuttgart olaylarının uzun süre gündemi meşgul edeceğini söyledi 

+49 – STUTTGART

HABERE YORUM KAT
2 Yorum