CDU'lu siyasinin sosyal medyada dolaşan fotoğrafı Almanya'yı karıştırdı

CDU'lu siyasinin sosyal medyada dolaşan fotoğrafı Almanya'yı karıştırdı

İnternette dolaşan fotoğraf, CDU'lu Amthor'u zor durumda bıraktı.

CDU'lu Philipp Amthor'un , Yahudi soykırımını reddeden ve uzun yıllar birçok faşist örgütlenmenin içinde yer alan Ursula Haverbeck tişörtü giyen bir adamla olan fotoğrafı sosyal medyada tepki topladı. 

Amthor, Instagram'da "Tişörtün üzerinde yazanı fark etseydim, elbette fotoğraf çekinmezdim" açıklamasında bulundu. 


e6pc9qzxoamzeyv.jpeg

Amthor'ın verdiği demeçte, pazar günü Batı Pomeranya'daki Boock'taki at festivalinde birçok kişinin onunla fotoğraf çekinmek istediğini söyledi. Fotoğrafta yer alan iki kişiyi de tanımadığı açıklamasında bulundu.

Amthor'ın instagram'da yaptığı açıklamada: "Şu anda sosyal medyada orada çekilmiş bir fotoğrafla ilgili bazı tepkiler var bu tür halka açık yerlerde vatandaşlar birlikte fotoğraf çekilmeyi istiyorlar, dün öğleden sonra fotoğraftaki iki kişi dahil olmak üzere bir çok kişiyle fotoğraf çekindim. Şu an twitter'da dolaşan ve arka planını bilen ve bilmeyen bir fotoğrafta gösteriliyor.Twitter'da yayınlanan fotoğrafın düzenlenip düzenlenmediği ve ne ölçüde düzenlendiği ile ilgili net bir bilgim yok .Eğer tişörtün üzerinde yazılanı farketmiş olsaydım tabi ki de fotoğraf çekinmezdim'' ifadelerini kullandı.

Artı49 Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT