CDU'lu Bakan'ın o sözleri ortalığı karıştırdı: Irkçılık suçlaması ile karşı karşıya kaldı...

CDU'lu Bakan'ın o sözleri ortalığı karıştırdı: Irkçılık suçlaması ile karşı karşıya kaldı...

CDU'lu Schleswig Holstein Eğitim Bakanı Karin Prien 'ırkçılık' suçlamalarıyla karşı karşıya kaldı.

Almanya'da Schleswig Holstein Eğitim Bakanı Karin Prien, Kuzey Almanya Radyosu'na (NDR) yaptığı açıklamada, Yeşiller Partisi'nden Sosyal İşler Bakanı Aminata Toure ile ilgili olarak, "Aminata Toure'nin kendi mülteci hikayesinden etkilenmesi doğaldır. Ancak sonuçta bir politikacı olarak kendi kaderinden biraz uzaklaşarak, bazen acı verici olsa da alınan kararları desteklemesi gerekmektedir" ifadelerini kullandı. Bu açıklama, 'ırkçılık' suçlamalarına yol açtı.

SPD Schleswig Holstein Teşkilatı Başkanı Serpil Midyatlı, Toure'nin Mali'deki darbenin ardından anne ve babasının Almanya'ya sığınması üzerine bir yıl sonra Neumünster'de dünyaya geldiğini hatırlatarak, "Prien'in bu yaklaşımı, günümüzdeki ırkçılığın nasıl olduğunu açıkça gösteriyor" şeklinde tepki gösterdi. Midyatlı, Toure'nin doğma büyüme Schleswig Holsteinli olduğunu belirtti ve Prien'e özür dileme çağrısı yaptı.

Schleswig Holstein Yeşil Gençlik Teşkilatı Başkanı Johanna Schierloh da Bakan Prien'e Aminata Toure'den özür dilemesini istedi. Ayrıca, "Eyalet hükümeti, Karin Prien'in okullardaki öğrencilerin eğitiminden sorumlu bir bakanlık için uygun bir isim olup olmadığını yeniden değerlendirmelidir" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT