CDU ve Yeşiller koalisyon için oy kullandı

CDU ve Yeşiller koalisyon için oy kullandı

Bonn ve Bielefeld'deki parti konferanslarında her iki partiden delegeler büyük çoğunlukla koalisyon anlaşması lehinde oy kullandı.

Eyalet seçimlerinden altı hafta sonra, CDU Kuzey Ren-Vestfalya'da siyah-yeşil bir eyalet hükümetinin yolunu açtı. Bonn'daki bir parti konferansında, CDU üyelerinin büyük çoğunluğu Yeşillerle koalisyon anlaşmasını onayladı.

Eyalet seçimlerinden sonraki ilk parti konferansında Wüst, "Bu seçim zaferi bir takım zaferidir" dedi. Federal parti lideri Friedrich Merz bizzat orada değildi. Hamburg CDU'nun parti konferansında kaldı.

Bonn'da, Hristiyan Demokratların büyük bir çoğunluğu, el kaldırarak yapılan açık oylamada 146 sayfalık koalisyon anlaşmasına evet dedi. Parti konferans başkanlığı, hazır bulunan yaklaşık 580 delegenin saflarında 4 karşı oy sayıldı.
Bielefeld'de de Yeşiller delegeleri, saatlerce süren çok daha uzun bir tartışmadan sonra da olsa, "Kuzey Ren-Vestfalya için Gelecek Anlaşma" için büyük bir çoğunlukla oy kullandılar. Delegelerin 216'sı evet, 30'u hayır, 8'i çekimser oyu kullandı.

Koalisyon anlaşması pazartesi günü imzalanacak.

Fotoğraf: Unsplash - element5digital

 

HABERE YORUM KAT